Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzaludan pokušaj

Petrač ostaje u zatvoru bez obzira na liječenje u bolnici

'unutrasnja....zagreb...29.09.2006. zupnijski sud - slucaj zagorac/ hrvoje petrac snimio: marko lukunic'
'lukunic marko'
16.09.2010.
u 22:52

Petračev odvjetnik smatrao je da ne postoje uvjeti za njegovo liječenje u sklopu zatvorskog sustava te je zatražio puštanje

Županijski sud u Varaždinu odbio je molbu Hrvoja Petrača za prekidom izdržavanja zatvorske kazne. Petrač je tražio da mu se kazna prekine na tri mjeseca jer boluje od teškog oštećenja kralježnice, a tijekom izdržavanja kazne javile su se i tegobe lokomotornog sustava.

Najpoznatijem hrvatskom zatvoreniku fizikalna terapija preporučena je još dok je bio u zatvoru u Puli, i to pošto je pregledan u Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Peharca. Zbog premještaja u Bjelovar, fizikalni je tretman prekinut, no zbog neizdrživih bolova Petrač je ponovno pregledan u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Preporučeno mu je da izbjegava veća opterećenja te nastavak fizikalne terapije. U lipnju ga je pregledao i neurokirurg, koji je ustvrdio da mu se stanje znatno pogoršalo te da bi trebao biti u specijaliziranoj bolnici pod 24-satnim nadzorom liječnika. Petračev odvjetnik smatrao je da ne postoje uvjeti za Petračevo liječenje u zatvoru pa su time ispunjeni uvjeti za odobrenje prekida kazne. Varaždinski je sud, kao i bjelovarski prije njega, smatrao, pak, da postoje uvjeti za Petračevo liječenje unutar zatvorskog sustava.

Ključne riječi

Komentara 5

PI
prava istina
23:31 16.09.2010.

Sada je za očekivati da će i Oreškovića vratiti na izdržavanje kazne jer je zaista neprimjereno da se Petraća ne pusti a njegovo dijelo nije ni približno teško kao što je Oreškovičevo.

PI
prava istina
23:35 16.09.2010.

A osim toga Petrać nije koristio određenu proceduru a to je aktivirati odvjetnika G. što bi ga koštalo cca 20.000 EU pa bi mu sudac F. odobrio prekid i tako bi mogao Petrać kao zatvorenik Š. pobjeći u bijeli svijet.

LI
lija11
23:46 16.09.2010.

Dajte čovjeku pravo na lječenje-pa ako očemo on je PRVI U HRVATSKOJ PROGOVORIO O SMRANADERU, on je pokrenuo sve ove u Remetinec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije