Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLSKI KOLEGE JOSIPU KLASNIĆU ZADALE OZLIJEDE OD KOJIH JE UMRO

Petorica maloljetnika u 48-satnom pritvoru zbog smrti Josipa Klasnića

02.11.2008.
u 14:32

Nakon pet i pol sati saslušavanja Milan Kojić, istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, odredio je mjeru 48-satnog zadržavanja za petoricu maloljetnika (dvojicu petnaestogodišnjaka i trojicu sedamnaestogodišnjaka) privedenih zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim posljedicama Josipu Klasniću (16), školskom kolegi iz Poljoprivredo-šumarske škole u Vinkovcima.

U tom vremenu Državno odvjetništvo treba podnijeti zahtjev za pokretanje pripremnog postupka za kazneno djelo za koje je, prema informacijama iz odvjetničkh krugova, predviđena kazna od pet godina maloljetničkog zatvora.

Ostala su šestorica osumnjičenih (po dvojica petnaestogodišnjka, šesnaestogodišnjaka i sedamnaestogodišnjaka) zbog sudjelovanja u tučnjavi puštena kućama, tj. istražni sudac nije našao osnove za spomenutu mjeru.

Galerija fotografija: Napadači na Josipa Klasnića na saslušanju kod istražnog suca

Dječak umro nakon tučnjave kraj škole

- Svi su ispitani u nazočnosti roditelja i odvjetnika. Nije ga imao samo jedan iz grupe šestoro prijavljenih zbog sudjelovanja u tučnjavi - doznali smo od Nikole Bešenskog, zamjenika predsjednika vukovarskog Županijskog suda. 

Na saslušanju 11 maloljetnika
Jedanaest starijih maloljetnika od prvog do trećeg razreda Poljoprivredne šumarske škole iz Vinkovaca, koju je pohađao i preminuli 16-godišnji Josip Klasnić, privedeno je danas istražnom sucu Milanu Kojiću oko 15.45 sati u Županijski sud u Vukovaru, na saslušanje zbog smrti toga mladića. Šestero učenika privedeno je zbog sudjelovanja u tučnjavi, a petero zbog nanošenja teških ozljeda sa smrtnom posljedicom, potvrdila je policija. Saslušanje je u tijeku, a prisutni su i svi roditelji privedenih.

Prvo tučnjava u kafiću?
Nakon što je obdukcijom utvrđeno da je Josip Klasnić (16) iz Andrijaševaca, učenik 2.a razreda Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima, umro od posljedica udaraca što ih je zadobio u tučnjavi dviju skupina učenika te škole, policija je počela kriminalističku obradu da bi utvrdila sve okolnosti koje su dovele do te tragedije.

– Obavljamo obavijesne razgovore sa svima onima koji mogu dati kakvu korisnu informaciju ili na bilo koji način mogu pomoći. Budući da je riječ o malodobnim počiniteljima, moramo biti vrlo pažljivi i ne možemo u javnost ići sa svim informacijama.


Josip Klasnić preminuo je u petak u osječkoj bolnici(16)

Kada budemo imali konkretna saznanja obavijestit ćemo javnost – rekao nam je danas glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela. Nije mogao reći je li policiji poznat broj sudionika tučnjave 23. listopada u kasnim popodnevnim satima u parku Lenije, gdje je i ta srednja škola, i postoje li već osumnjičeni.

Također nije želio komentirati priče da je napadnut jedan od učenika iz razreda iz kojeg su učenici koji su istukli pokojnog Josipa Klasnića, jer je obrada cijelog slučaja u tijeku.

Na nastavu do srijede
Vukovarsko-srijemska policija provjerit će i priču da je u jednom kafiću u Andrijaševcima u srijedu navečer izbila tučnjava u kojoj je navodno sudjelovao i 16-godišnji Josip Klasnić i da je tom prilikom dobio udarce koji su, pokazat će obdukcija, bili kobni.

Ravnatelju Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima Marinku Džakuli ni danas nije jasno kako se sve moglo tako tragično okončati kada se na pokojnom učeniku Josipu Klasniću do srijede, kada je redovito dolazio na nastavu, nisu vidjele nikakve ozljede niti se požalio kome. Zagonetan je do danas ostao i motiv tučnjave, iako neki kažu da je tučnjava od 23. listopada ustvari osveta za sukob koji je izbio nekoliko dana prije, a inicirao ga je navodno Josip Klasnić.
Roditelji za darivanje organa

Roditelji J. Klasnića, poslije slučaja Luke Ritza, odlučili sinovljeve organe darovati. – Želimo ga i ovako zadržati među nama. Josip je bio zdrav dečko i sigurno će nekome spasiti život – kaže otac Stjepan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije