Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URUŠENJE U ĐORĐIĆEVOJ

Ravnatelj Klaićeve: Ozlijeđena 15-godišnjakinja vrlo kritično

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb
Foto: Doris Vučić
1/15
22.03.2020.
u 09:39

"Dijete je vrlo, vrlo kritično, ali još uvijek radimo daljnje mjere i poduzimamo sve što možemo”, rekao je Roić

U Đrođićevoj ulici u Zagrebu urušila se zgrada uslijed čega je 15-godišnja djevojka je zadobila teške ozlijede. Trenutno se radi hitna CT dijagnstika, a djevojka je u kritičnom stanju.

- Vrlo brzo nakon prvog udara potresa u kolima hitne pomoći je dovezena 15-godišnja djevojka koja je dobila krajnje cerebralnu ozljedu. Pristupljeno je reanimaciji odmah i trenutno se provode mjere intezivnog liječenja i dodatne dijagnostike. U ovom trenu radi se hitni CT kako bi se utvrdio stupanj i i priroda ozljeda. Ona je vrlo kritično - kazao je Goran Roić ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb .

Time je opovrgnuo izjavu ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića, koji je Hini rekao da "teško ozlijeđeno dijete više nije pokazivalo znakove života", te da je "konstatirana smrt".

Rašić je naknadno Hini rekao da je taj podatak iščitao iz tzv. disponentske liste koju mu je predočio liječnik hitne medicine, koji je sudjelovao u prijevozu bolesnika u Klaićevu. Također ga je dobio od od šefa službe u zagrebačkoj Hitnoj pomoći, koji ga je obavijestio da je obavljen prijevoz bolesnika "koji nije pokazivao znakove života".

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb
1/13

Roić je kazao da je teško ozlijeđena 15-godišnjakinja vrlo brzo nakon potresa kolima Hitne pomoći dovezeno u Klaićevu bolnicu, napravljena je reanimacija te se sada radi dodatna dijagnostika.

Dodao je kako su im najavili da će trebati zbrinuti još nekoliko djece, ali za sada još nisu zaprimili neke s ozbiljnijim ozljedama.

- Klaićeva se sastoji od četiri zgrade. U najviše stradaloj zgradi iz 1908. godine, vrlo opasne pukotine u strukturi zgrade, manja urušavanja, ali smo sve pacijente premjestili i operativni trak u noviju zgradu pedijatrije gdje su znatno manja oštećenja. Svu djecu i roditelje kojima je to zdravstveno stanje dopuštalo smo otpustili iz bolnice.

 

Ključne riječi

Komentara 19

MR
mrblack
09:38 22.03.2020.

lazovi novinarski, dajte imajte barem malo suosjecanja i provjeravajte informacije..sve za vijest...DIJETE NIJE PREMINULO!! Fuj...

BH
Bunjevac=Hrvat
09:34 22.03.2020.

Bože pomozi!

Avatar Čudomix
Čudomix
10:01 22.03.2020.

Kao običan građanin kada čujem da je umro netko mlađi ne širim informaciju dok se ne potvrdi iz više izvora ili ne pročitam osmrtnicu. Od novinara se očekuje još veći oprez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije