Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napala šefa stranke

Petir: Račić je ubio Radića, a Beljak je ubio cijeli HSS

Marijana Petir
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
08.08.2018.
u 11:24

Krešo Beljak uništio je duh koji je Radić udahnuo HSS-u, poručuje Marijana Petir

Eurozastupnica i bivša članica HSS-a Marijana Petir oglasila se povodom 90. obljetnice smrti Stjepana Radića poručivši kako je sadašnji predsjednik stranke Krešo Beljak "uništio duh koji je Radić udahnuo HSS-u" te da je "ubio HSS".

Stjepan Radić, jedan od najvećih hrvatskih političara i osnivač Hrvatske seljačke stranke, preminuo je u Zagrebu 1928. godine od posljedica ranjavanja u beogradskoj skupštini. Atentat je izvršio zastupnik Radikalne stranke Puniša Račić prilikom kojeg je ranio Ivana Pernara i Ivana Granđu, smrtno ranio Stjepana Radića te usmrtio Đuru Basaričeka i Pavla Radića.

- Stjepan Radić obilježio je hrvatsku povijest i jedna je od najvažnijih povijesnih osoba čije su ideje i politika ugrađeni u temelje našega društva i hrvatskoga suvereniteta. Njegove riječi izrečene prije samoga odlaska u beogradsku skupštinu 'mogu me ubiti, ali moj duh neće' danas, nažalost, imaju posve drugo značenje jer je predsjednik HSS-a Krešo Beljak uništio duh koji je Radić udahnuo HSS-u. Račić je ubio Radića, a Beljak je ubio cijeli HSS te će u povijesnim zapisima Beljak biti zapisan kao najgori predsjednik u povijesti jedne od najstarijih hrvatskih stranaka - rekla je Petir, koja je lani izbačena iz HSS-a.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Komentara 25

RI
rightside
12:05 08.08.2018.

to je istina, prava istina!!! i neznam dokle ce uopce drogerasi poput ovog slobodno ulazit u sabor i tamo pricat?? sta je previse, previse je,,

DU
Deleted user
12:50 08.08.2018.

Potpuno točno. Nevjerovatno je da jedan ovakav lik ljubitelj kazetofona i ljevičar vodi jednu takvu kultnu nacionalnu stranku kakva je hss. Autoritet tog čovjeka je ispod svakog minimuma a rejting nekada vodeće hrvatske stranke katastrofalan.

JI
Ja i Ja
12:02 08.08.2018.

Pa kud opet na Pajser-Agu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije