Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita životinja

Peticiju za potpunu zabranu uporabe pirotehničkih sredstava

Foto: Prijatelji životinja
1/3
09.01.2019.
u 13:02

- Budući da smo u proteklom periodu božićnih i novogodišnjih blagdana zaprimili velik broj zamolbi svojih sugrađanki i sugrađana da pokušamo apelirati na institucije...

Udruga Prijatelji Životnja pokrenula je peticiju za potpunu zabranu uporabe pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije tijekom cijele godine.

- Budući da smo u proteklom periodu božićnih i novogodišnjih blagdana zaprimili velik broj zamolbi svojih sugrađanki i sugrađana da pokušamo apelirati na institucije vezano za pirotehniku čije korištenje stvara nelagodu kako ljudima tako i životinjama (kod kojih smrtni slučajevi u vidu zatajenja srca ili istrčavanja na prometnu cestu od straha nisu rijetki), pokrenuli smo potpisivanje peticije na Trgu Ante Starčevića (ispred Name) do 12. siječnja - poručuju pak iz osječke udruge Pobjede koja se također uključila u akciju.

 

Svaka udruga organizira potpisivanje peticije na području na kojem djeluje a sve prikupljene potpise Prijatelji Životinja predat će nadležnim institucijama.

Zahtjevi peticije glase:

Ovom peticijom apelira se na Ministarstvo unutarnjih poslova da hitnim izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima potpuno zabrani upotrebu pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije tijekom cijele godine, uključujući razdoblje od 27. prosinca do 1. siječnja (osim u slučaju organizirane i najavljene uporabe - dan grada i sl).

Ako MUP ne donese takvu zabranu, tada je nužno da istim zakonom čim prije dopusti gradovima i općinama mogućnost da proglase takvu zabranu na svojemu području. Na taj način načelnici općina i gradonačelnici mogli bi već krajem ove godine zaštititi životinje, djecu i odrasle od posljedica uporabe petardi.

Peticija se može potpisati i online na sljedećem linku: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=3419

Komentara 9

SI
Sidro123
14:12 09.01.2019.

Osobno ne volim petarde, ali meni susjedova džukela laje pod prozorom 365 dana u godini i remeti moj san. Gdje je peticija za nas koji patimo zbog tog narušavanja mira??

BA
bambi
13:29 09.01.2019.

u svakom slucaju, prijedlog vrijedan paznje i podrske,

DI
didajoza
14:05 09.01.2019.

Radi djece ali i zbog životinja. Nažalost petarde se bacaju ne kontrolirano a pogotovo kada to rade maloljetnici. Za zabranu sam i podržavam peticiju!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije