Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika u SAD-u

Petero umrlo, a stotine u opasnosti od zaraze meningitisom

lijek infuse, injekcija
Pixsell
05.10.2012.
u 11:56

Petero od 36 zaraženih pacijenata u šest američkih država preminulo je, a svi su oni injekcije steroida farmaceutske kompanije iz Massachusettsa koristili za olakšavanje bolova u leđima

Američki liječnici potiho se trude upozoriti pacijente u 23 savezne države koji su u posljednjih nekoliko mjeseci primali injekcije steroida zbog problema s leđima da su u opasnosti od zaraze smrtonosnim gljivičnim meningitisom. Prema posljednjim informacijama stotine, a možda i tisuće pacijenata koji su od srpnja do rujna primali injekcije steroida u opasnosti su od zaraze jer je u nekim cjepivima bilo steroida koji su izazvali zarazu meningitisom na jugu SAD-a. Zaraženi steroidi, upozoravaju liječnici, do sada su distribuirani u 75 klinika u 23 države.

Petero od 36 zaraženih pacijenata u šest američkih država preminulo je, a svi su oni injekcije steroida farmaceutske kompanije iz Massachusettsa koristili za olakšavanje bolova u leđima.

Još uvijek nije poznato koliko je pacijenata primilo zaražene steroide ni hoće li svi koji su ih primili oboljeti, a inkubacija traje od nekoliko pa sve do mjesec dana tako da bi se broj zaraženih mogao povećati.

Nekoliko stotina ampula cjepiva vraćeno je farmaceutskoj kompaniji, ali samo u jednoj od klinika u Indiani iskorišteno je više od 500 ampula cjepiva, a u dvije klinike u Tennesseeju cjepivo je primilo više od 900 pacijenata. Farmaceutska kompanija zaustavila je proizvodnju zaraženog cjepiva i pokušava otkriti izvor zaraze.

Ključne riječi

Komentara 4

LI
liliZG
12:43 05.10.2012.

Što te ne ubije te izliječi ili......???? Polako me počele štekati sve te greške farmaceutskih industrija, .....manje trke za profitom više humanosti molim.........

PO
PomoziBože
14:31 05.10.2012.

"Farmaceutska kompanija" kako je to obzirno prema "kompaniji". NIsu samo naši novinari tako obzirni, jer niti ljudi u Americi nisu mogli dobiti ime niti preparata niti proizvođača na kojeg se sumnja. Dokle god su sve te farmaceutske kompanije zaštićene kaoo slonovi i prepune kriminala i korupcije mi ćemo svi biti izloženi raznim opasnostima od kojih ćemo znati samo za minimum minimuma (baš kada se dogodi veća pizdarija kao npr. ova). Kompanija je NECC - New England Compounding Center 697 Waverly St Framingham MA, 01702 i budući oni slažu lijekove što im i samo ime kaže, možemo se nadati da naši u RH ne koriste toga "slagača" nego nekog drugoga. Samo neka oni traže izvor, no da bi pronašli izvor moraju tražiti BIG PICTURE, a to su razne neimenovane kompanije koje riječima Billa Gatesa proizvode cjepiva koja su odlična i koja će spriječiti tj. umanjiti "nekontrolirani rast populacije". Sve je to puno truleži, uz čast iznimkama.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
15:09 05.10.2012.

deset godina ni andol nisam popio.sve liječim propolisom,srebrnom vodom a djecu ne dam ni pod prijetnjom zatvora cijepiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije