Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVOTVORENJE ISPRAVA

Petero stranaca došlo na granicu pa se pokazalo da su sami izradili negativne PCR testove

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Srecko Niketic/PIXSELL
27.04.2021.
u 12:38

Kao predložak im poslužio jedan originalni nalaz PCR testa, kojeg su kopirali

Za krivotvorenje isprave, konkretnije PCR testova sumnjiče se 24-godišnji španjolski državljanin, dvije španjolske državljanke u dobi od 23 i 21 godinu, 23-godišnji sirijski državljanin i 22-godišnja državljanka.

Kako je priopćila PU istarska sumnja se da su oni 26. travnja u 13.20 došli na granični prijelaz Kaštel. Policijskim službenicima su pokazali negativne nalaze PCR testa. No policajci su posumnjali u vjerodostojnost tih testova pa su ih provjerili sa zdravstvenom ustanovom koja je navodno obavila testiranje. Te su ustanovili kako pod spornim kontrolnim brojevima nisu obavljena testiranja osoba koje su tvrdile da su testirane.  

Utvrđeno je da su spomenuti strani državljani sami napravili PCT testove na laptopu pri čemu im je kao predložak poslužio jedan originalni nalaz PCR testa, kojeg su kopirali. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije