Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAŠĆENJE

Peter Galbraith: Karzai je mentalno nestabilni narkić

galbraight
AFP
07.04.2010.
u 08:48

Galbraith je ovako reaguirao na Karzaijevu izjavu kojom je ovaj optužio SAD da je bio umiješan u izbornu krađu i usput zaprijetio da će se u znak prosvjeda pridružiti talibanima.

Bivši visoki izaslanik UN-a u Afganistanu i bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Peter Galbraith nazvao je predsjednika Afganistana Hamida Karzaija "mentalno nestabilnom osobom", piše današnji Daily Telegraph.

– Hamid Karzai je mentalno nestabilna osoba koja konzumira drogu – izjavio je Galbraith čime se, kako ocjenjuje list, sve oštriji rat riječima između afganistanskog predsjednika i Zapada još više zahuktao.

Reagirajući na Karzaijevu izjavu, kojom je ovaj optužio Sjedinjene Države da su bile umiješane u izbornu krađu na prošlogodišnjim izborima i usput zaprijetio da će se u znak prosvjeda pridružiti talibanima, Galbraith je rekao da se predsjednik Afganistana "ponaša impulzivno, da je emotivan, sklon tiradama, a po svemu sudeći ima sklonosti ka konzumiranju popularnih proizvoda iz afganistanskog izvoza", čime je aludirao na opijum.

Daily Telegraph ocjenjuje da su najnovijom Galbraithovom izjavom odnosi Zapada i Afganistana pali na do sada najniže grane. List dodaje i da u Washingtonu vlada sve veća zabrinutost zbog zaoštravanja retorike u zemlji u kojoj se nalazi velik broj američkih vojnika.

Komentara 15

ME
Melkior
11:51 07.04.2010.

Kad je to gospodin Galbrath ustanovio? Je li to znao i prije? Ako je znao, zasto takvu izjavu nije dao, kada su ga svi podrzavali. Neshvatljivo je kako velike sile stalno cine istu pogresku i uzdavaju se u vozdove za koje se pokaze da ih na kraju krajeva i ne poznaju. Slicno je bilo sa Pinochetom, Mugabeom, Milosevicem, Kabillom, da ne nabrajam.

UK
Ugo Kajvez
11:01 07.04.2010.

Sad vam više nije dobar jel? ........ pa takvog ste i namjerno postavili ......

UK
Ugo Kajvez
15:01 07.04.2010.

The Opium Wars in Afghanistan ...... zgodno za pročitat .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije