Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Petek: Zagrepčani će tek uvidjeti posljedice Bandićevih štetnih poteza, kampanja sad kreće od nule

Renato Petek
28.02.2021.
u 14:18

Bolja socijalna skrb je perjanica Bandićevog rada, istaknuo je Petek.

Renato Petek, nezavisni zastupnik u gradskoj Skupštini i kandidat za gradonačelnika Zagreba gostovao je u studiju Večernjeg lista. 

- Bio sam iznenađen i šokiran kada sam dobio vijest o smrti Milana Bandića. Izražavam sućut obitelji, prijateljima, ali i brojnim suradnicima - kazao je Petek te dodao:

- Ranije sam kazao da ćemo tek s odmakom i nakon njegova odlaska s vlasti moći govoriti o njegovim dobrim i lošim potezima. Ukazivao sam na ono što smatram da je bilo loše u proteklom mandatu i zbog toga smo imali brojne sukobe. S druge strane govorio sam i o dobrim stvarima i odijelima po kojima ćemo ga pamtiti poput Bundeka ili programa socijalne skrbi koji je poboljšao i koji je bio perjanica njegova rada. Briga za osobe s invaliditetom, briga za slabije i nemoćne. Tu se iskazao i takve programe smo u Skupštini jednoglasno usvajali.

- No, naravno kao oporbeni zastupnik ukazivao sam na loše stvari, a i to će biti njegova ostavština. Bojim se da će Zagrepčani tek nakon nekoliko godina uvidjeti to o čemu smo govoriti, a to su u prvom redu štetni potezi u financijskom smislu.

Kakvo će biti razdoblje do izbora?

- Vjerujem da će do izbora nastupiti vrijeme stabilizacije i neće biti posebnih turbulencija i promjena. Zagreb će funkcionirati kao i do sada. Građani mogu biti mirni. Gradske službe će funkcionirati bez obzira na to što je Bandić sam upravljao nekim procesima.

Kako će sada djelovati njegovi suradnici jer ipak je većinu odluka donosio Bandić?

- Uglavnom su dosad čekali njegove odluke, nisu ih donosili sami. No, budući da su dugo radili s njim vjerujem da će sve funkcionirati kao i do sada. Era Milana Bandića je završila, a sada ulazimo u izbore s potpuno novom situacijom. Kroz tjedan dana vratit ćemo se kampanji i sve će krenuti od nule. Dosad je fokus bio hoće li Milan Bandić politički opstati, a sada izbori imaju novu dimenziju. Fokus ćemo sada u kampanji staviti na sve ono što se dosad nije riješilo u Zagrebu - zaključio je Petek.

Video - Kalinić o žustrim raspravama: Ja sam Dalmatinac, Bandić Hercegovac. Nismo tihi, takav nam je temperament

Komentara 40

DU
Deleted user
14:47 28.02.2021.

Bundek,žičara,Vrbani,besplatan prijevoz za djecu,dodatak za penziće,knjige,vrtići,plaća dva puta veća od hrvatskog prosjeka?Zagreb je bio država u državi. Oči ste mu kopali zbog žičare - a onda vam je bilo skupo? Sjetit će te se vi Milana Bandića.U Zagrebu će sad nastupit rasulo.Što je Tomašević ikad radio i čim je on u životu upravljao? Nikad ničim.U svom neradu nije mogao steći neprijatelje a još manje prijatelja ,kao Milan Bandić. Optužili ga da se rastao od žene za stan od 38 kvadrata? Koliki su stanovi drugih drugova na Pantovčaku,Tuškancu? Recimo Jože Manolić? Koliko je vas kupilo društveni stan za 10 tisuća maraka devedesetih? Svaka je budala mogla podići optužnicu protiv Milana Bandića.Optužnicu treba dokazat.Milan Bandić je optuživan ali nikad osuđivan. Ne mislim da je bio svetac,al takav je sustav,svoje treba i hranit.Bandić je imao puno usta koja je morao nahranit. Imat će ih svatko tko želi moć i utjecaj.

KU
Kuruza
14:52 28.02.2021.

Dobijem 3 proljeva kad vidim i čujem ovog žutog šmokljana.

DI
Dino123
15:01 28.02.2021.

Jel slavite drugovi, ona Mrak pogotovo,a nije ni ona baš daleko od infarkta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije