Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESPORAZUM

Petek objavio SMS prema kojem ZET duguje 24 tisuće kuna. O tome se oglasio i ZET

Foto: PIXSELL
11.05.2021.
u 17:04

Katastrofalna financijska situacija je uzrokovana lošim upravljanjem i preplaćivanjem brojnih ugovora i usluga dosadašnje gradske uprave i podržavatelja iz HDZ-a, a ne posljedicama pandemije i potresa - napisao je Petek.

Renato Petek, kandidat za zamjenika gradonačelnika SDP-ovcu Jošku Klisoviću, na svom Facebook profilu objavio je fotografiju SMS poruke za koju kaže da je poruka koju su dobili kontrolori ZET-a. Radi se o obavijesti o ukidanju korištenja interneta i poziva temeljem dugovanja od nešto više od 24 tisuće kuna. 

- Fotografija prikazuje poruku teleoperatera koju su jutros na svoje uređaje dobili kontrolori karata ZET-a. Zbog višemjesečnog duga od 24.236,96 kuna srušio se sustav kontrole karata - piše Petek, dodavši da se radi o "raspadu financijskog sustava Grada Zagreba". 

- Već i zagrebačke vrane znaju da grad mjesecima duguje sve većem broju dobavljača. Ista je situacija i s Holdingom. Proračunska rupa je veća od 1,5 milijardi kuna, neplaćene obveze odavno su premašile 750 milijuna kuna te svakodnevno rastu u milijunskim iznosima. Katastrofalna financijska situacija je uzrokovana lošim upravljanjem i preplaćivanjem brojnih ugovora i usluga dosadašnje gradske uprave i podržavatelja iz HDZ-a, a ne posljedicama pandemije i potresa - napisao je Petek.

 

O ovom slučaju upit smo poslali i ZET-u, a prenosimo njihov odgovor: 

- Zagrebački električni tramvaj i A1 njeguju korektnu poslovnu suradnju, a ZET redovno podmiruje svoje obveze. U konkretnom slučaju u našoj poslovnoj evidenciji nije zabilježen nepodmireni iznos niti je temeljem navedenog zaprimljena opomena. Nakon reakcije pružatelja usluge, u izrazito kratkom vremenskom roku nesporazum je na obostrano zadovoljstvo otklonjen i usluga je žurno uspostavljena - kaže njihov glasnogovornik Domagoj Zeba. 

 

Komentara 2

DA
DarthVader
19:56 11.05.2021.

I opet se javio ovaj Petek. A bas ga palamudi.

IG
igorl
11:15 12.05.2021.

U mojoj zgradi Grad Zagreb ima 3-4 stana za "zasluznike". Kad smo trebali dizati kredit za obnovu kotlovnice - najbolja ponuda je bila 6.5% namijenske kamate. Reko - jeste li vi normalni, pa mogu gotovinski nenamijenski dobit povoljnije. Odgovor: imate velik broj delikventnih platisa. Pitali upravitelja, pogodite tko je KONSTANTNO delikventan - da, Grad Zagreb. Plate tek kad se pokrene ovrha! I tako oduvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije