Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički gaf

Petar Mlinarić okrenuo leđa predsjednicima na Ovčari?

ovčara
Goran Ferbežar/Pixsell
06.11.2010.
u 18:04

Propust je tim veći kada se zna da je Petar Mlinarić bio dio protokola i da je na Ovčari bio kao izaslanik HDZ-a. Neka se HDZ pozabavi tim njegovim činom – kratko je rekao gradonačelnik Sabo

Saborski zastupnik HDZ-a i donedavni čelnik te stranke u Vukovaru Petar Mlinarić pridružio se skupini roditelja i branitelja koji su okrenuli leđa i tiho molili dok su predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić polagali vijence na Ovčari. To je primijetio i zamjerio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Sabo: Bio je dio protokola

– Okrenuti leđa dvojici predsjednika u jednom takvom trenutku je veliki politički gaf. Propust je tim veći kada se zna da je Petar Mlinarić bio dio protokola i da je na Ovčari bio kao izaslanik HDZ-a. Neka se HDZ pozabavi tim njegovim činom – kratko je rekao gradonačelnik Sabo.

Taj trenutak je zapazio i župan istarski Ivan Jakovčić. – Takvo što se nije smjelo učiniti u tome trenutku – kazao je Jakovčić.

Petar Mlinarić kaže da iznesene tvrdnje nisu istinite te da je on u trenutku polaganja vijenaca dvojice predsjednika bio uz uzvanike te da se tek kasnije pridružio braniteljima i obiteljima poginulih.

– Obiteljima koje su stajale sa strane i tiho se molile držeći krunice u rukama, ja sam se pridružio nakon što su položeni vijenci i kada su svi krenuli prema mjestu gdje su održani govori. Dok je bilo polaganje vijenaca ja sam stajao uz župana vukovarsko-srijemskog – rekao je Mlinarić.

Mlinarić: Bila mi je čast

Saborski zastupnik kaže kako je svojim činom zadovoljio oba protokola.

– Ako je zamjerka moliti se s obiteljima, onda prihvaćam svu odgovornost, a meni je čast ako me za to optužuje. Pridružiti se majkama i udovicama poslije polaganja vijenaca meni je bila čast i obveza. Mislim da sam na taj način zadovoljio oba protokola, a o svemu sam izvijestio i premijerku Jadranku Kosor – rekao je Mlinarić.

Ključne riječi

Komentara 86

UK
Ugo Kajvez
18:20 06.11.2010.

Primitivizam na dijelu ..............

OB
-obrisani-
21:18 06.11.2010.

@eu JANEZ kak ti ne dopizdi stalno jesti ista govna daj odi malo na djecju kakicu, ono malo za promjenu

OB
-obrisani-
19:58 06.11.2010.

Hrvatskoj je potrebne da na vazne politicke funkcije dovede; MLADE - SKOLOVANE- ljude, a koji ce Hrvatsku znati i zeljeti dovesti u Europske krugove i izvuci iz PRIMITIVIZMA Bog i Pravi Hrvati Za Dom Hrvate i Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije