Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bilateralni odnosi

Petar Ljubičić novi je hrvatski veleposlanik u Libiji

Libija (1)
Reuters/Pixsell
16.11.2011.
u 16:43

Predsjednik Josipović podržao je brzu obnovu i intenziviranje bilateralnih odnosa s Libijom, i političkih i gospodarskih

Petar Ljubičić imenovan je novim veleposlanikom Hrvatske u Libiji, priopćio je Ured predsjednika. U priopćenju se navodi da je predsjednik Ivo Josipović uručio vjerodajnice novoimenovanom veleposlaniku izrazivši podršku za brzu obnovu i intenziviranje bilateralnih odnosa s Libijom, i političkih i gospodarskih.

– Hrvatska, također, podržava obnovu demokratskog razvoja u Libiji, brzu stabilizaciju prilika, a spremna je tome pridonijeti pružanjem humanitarne pomoći – istaknuo je predsjednik Josipović, dodaje se u priopćenju.

Komentara 15

KU
kukuriku
17:39 16.11.2011.

mraf,..uz naftu ,..triba NATO u kopneni-ulaz u centralnu Afriku..!!...\"da naprave malo reda\"..

MR
mraf
17:46 16.11.2011.

Nisu oni rušili demokraciju, rušili su Gadafija. Afrika je najbogatiji kontinent na zemlji, posjeduje prirodne resurse u ogromnim kolicinama. Afrikanci su najsiromašniji stanovnici planete, njih 57% živi ispod granice siromaštva s manje od jednog dolara na dan. Moguce je navestiti jedan primjer o tome, zašto je to tako. Samo jedan primjer, a ima ih jako puno. U Africi, u vrijeme dok kontinent nije imao svoj vlastiti komunikacijski satelit, telefonski razgovori bili su najskuplji na svijetu. Afrika je u to vrijeme koristila satelte \"zapadnih\" zemalja (npr. Intelsat) i placala korisninu za njih. Ta korisnina iznosila je 500 miliona dolara godišnje. Novi satelit koštao bi Afriku u to vrijeme 400 miliona dolara, no toliko nisu imali. Misli se na RASCOM (Regional African Satellite Communication Organization) osnovan 1992 godine. Novi satelit koštao bi ih tada manje nego godišnje davanje. Zapadne zemlje, Svjetska banka, IWF, nisu htjeli ni cuti o africkom satelitu, jer bi tada ostali bez prihoda (korporacije).

MR
mraf
17:20 16.11.2011.

Nece mu biti lako. Osim toga, cudi me da se glede Libije uvijek spominje \"obnova\" demokracije. Znaci, nije uspostavljanje, nego \"obnova\". Da ju nisu rušili ne bi ju morali \"obnavljati\". Zašto su ju rušili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije