Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saborski zastupnik

Petar Baranović napustio HNS i prelazi reformistima Radimira Čačića

Petar Baranović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2014.
u 11:11

Dominantan razlog zbog kojeg napuštam stranku jest taj što se više nisam mogao poistovjetiti s politikom HNS-a koji se u potpunosti okrenuo u pravcu čiste liberalne stranke, a to nisu moja uvjerenja, kazao je Baranović

Saborski zastupnik Petar Baranović napustio je danas HNS te podnio ostavke na sve stranačke funkcije, a svoju političku budućnost vidi uz Radimira Čačića i njegove reformiste. Saborski mandat planira zadržati, a od jeseni će najvjerojatnije djelovati u klubu zastupnika s Natalijom Martinčević koja je ranije isključena iz HNS-a jer je otvoreno podupirala Čačića.

– Ova odluka kuha se u meni posljednjih nekoliko mjeseci otkad je iz stranke isključen jedan od njenih utemeljitelja i dugogodišnji predsjednik Radimir Čačić. Dominantan razlog zbog kojeg napuštam stranku jest taj što se više nisam mogao poistovjetiti s politikom HNS-a koji se u potpunosti okrenuo u pravcu čiste liberalne stranke, a to nisu moja uvjerenja, pa bi bilo neiskreno i nekorektno od mene da ostanem u toj stranci – objasnio je Baranović danas na konferenciji za novinare u Saboru. Podsjetio je da je u stranku ušao 2001. godine kao narodnjak po uvjerenju, a zanima ga gospodarski oporavak, poduzetništvo i konkretan život, područja koja više ne prepoznaje kao prioritet HNS-a.

– Reformiste prepoznajem kao politiku gdje mogu djelovati. Nakon isključenja Čačića iz HNS-a, dublje sam izanalizirao kako se vodi ta stranka, ali s nekim modelima, odlukama i načinom upravljanja nisam se mogao poistovjetiti. Politika HNS-a i dalje ima svoju važnost i dio njihova političkog programa i dalje ću nositi, ali moj prioritet je gospodarstvo – kazao je Baranović te poželio sve najbolje svojim bivšim kolegama iz stranke. Napuštanje HNS-a je njegova osobna odluka, dodaje, i nije dio nikakve organizirane skupine koja prelazi Čačićevim reformistima. U posljednjih nekoliko tjedana je, kaže, intenzivno razgovarao s vodstvom stranke o smjeru kojim idu, ali nije primijetio bitne reakcije niti promjene, pa je jutros odlučio napustiti stranku.

– Jutros sam o svemu obavijestio središnji ured stranke i predsjednika saborskog Kluba zastupnika Milorada Batinića, a predsjednicu stranke Vesnu Pusić nisam mogao dobiti pa sam joj poslao poruku. S Čačićem sam također razgovarao u više navrata o politici i budućnosti hrvatske politike, ali nisam dogovarao nikakve funkcije u stranci koju on planira osnovati na jesen – ustvrdio je Baranović te zaključio da je profil političara koji mora vjerovati u ono što radi, što je i ključni razlog zbog kojeg nakon više od 13 godina napušta HNS.

Komentara 19

ZO
zoom
11:30 15.07.2014.

HNS se osipa i raspada! nije mi čačić nešto simpatičan, ali svaki korak prema raspadu ovakvog HNS-a je dobrodošao!

ZA
Zagorakis
11:56 15.07.2014.

Jadna Vesna, nitko ne želi raditi s njom :)

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:00 15.07.2014.

"Narodna stranka " my foot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije