Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalna skrb

Pet milijuna kuna za novu zgradu Centra za socijalnu skrb

milinovic
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
08.06.2011.
u 11:35

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi osiguralo je u ovogodišnjem proračunu milijun i pol kuna za gradnju centra

Nakon pet godina koliko se govori o gradnji zgrade novomarofskog Centra za socijalnu skrb, dogodine bi se taj plan ipak mogao ostvariti. Ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Darko Milinović za jučerašnjeg posjeta Novom Marofu obišao je lokaciju preko puta dječjeg vrtića na kojoj će se graditi zgrada centra.

– Imamo projektnu dokumentaciju, koju je naručio grad, a Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi osiguralo je u ovogodišnjem proračunu milijun i pol kuna za gradnju centra. U proračunu za iduću godinu planirano je 3,5 milijuna kuna. Do kraja mjeseca raspisat ćemo natječaj i ubrzo se vidimo na polaganju temeljnog kamena – kazao je Milinović. Službenici Centra za socijalnu skrb rade u neprimjerenim uvjetima, pa jedva čekaju da se presele u novu zgradu.

– Rade po dvoje ili troje u jednom uredu, a razgovor socijalnoga radnika i štićenika morao bi biti povjerljiv – rekao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Novi Marof Siniša Česi.

Nakon što se zaposlenici centra presele, zgrada u kojoj su sada ostat će u vlasništvu grada.

– Dobit ćemo oko 400 četvornih metara prostora, što će nam dobro doći, s obzirom na nedostatak prostora za udruge i slične organizacije u gradu – kazao je novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije