Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pet hrvatskih turistkinja ostaje u izraelskoj bolnici

10.11.2008.
u 12:29

Pet hrvatskih putnica, ozlijeđenih u prometnoj nesreći u subotu u blizini izraelskog grada Haife, ipak će do daljnjega ostati na liječenju u izraelskoj bolnici, saznaje Hina u ponedjeljak iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Prema riječima ravnatelja Uprave za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Vinka Ljubičića, koji je kao pomoć ozlijeđenima u teškoj prometnoj nesreći upućen u Izrael, nakon detaljnog pregleda ozlijeđenih putnika i razgovora s liječnicima ipak je odlučeno da pet ozlijeđenih putnica ostane u bolnici.

Dvije putnice bit će podvrgnute operativnim zahvatima (frakture zdjelice i lakta), dvije putnice još neko vrijeme moraju biti u stanju mirovanja, dok jednu putnicu očekuje detaljniji pregled stopala nakon čega će liječnici donijeti odluku o daljnjem postupku saniranja ozljede i liječenja, dodaje MVPEI.

Ostatak hrvatskih turista već je stigao u zračnu luku u Tel Avivu i u ponedjeljak će otputovati u Istanbul gdje će prenoćiti, te će se u utorak vratiti u Hrvatsku.

Nesreća se dogodila u subotu navečer kada je izraelski vozač autobusa, prema pisanju "Jerusalem Posta", zanemario visinu rampe na ulazu na most Henkin u Haifi. Od 48 hrvatskih turista uglavnom s područja Rijeke i Kvarnera u nesreći je bilo ozlijeđeno njih 22.

Hrvatski turisti u vjerski obilazak Izraela stigli su u organizaciji agencije Saitours, a nesreća se dogodila u izraelskom autobusu s izraelskim vozačem koje im je na raspolaganje stavio izraelski partner Saitoursa. Vozač, koji u nesreći nije ozlijeđen, nalazi u pritvoru dok se ne utvrde sve okolnosti nesreće.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije