Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Književnik, autor, urednik...

Pero Kvesić: Jugoslavija je bila sjajna stvar za ono historijsko razdoblje. Da nije bilo nje, ne bi bilo ni Hrvatske

Pero Kvesić
Boris Ščitar/PIXSELL
13.11.2020.
u 15:07

Nova Nedjelja Večernjeg lista čeka vas na kioscima 15. studenoga u novom formatu i po staroj cijeni. Ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!

Književnik, autor brojnih bestselera, legendarni urednik Poleta… Pero Kvesić je ovotjedno lice s naslovnice Večernjakove Nedjelje, a u životnom intervjuu otvoreno te gotovo idealistički govori o vremenu „djece cvijeća“ i otkrivanju seksualnosti.

Također, tvrdi kako je Jugoslavija bila sjajna za ono historijsko razdoblje. - Da nije bilo Jugoslavije, ne bismo imali današnju Hrvatsku, između ostalog. Ne bismo imali niti ovakav sustav zdravstva koji još uvijek radi na zavidnoj razini - kaže Pero Kvesić. 

Veliki politički intervju za novu Nedjelju dao je pak Steve Rukavina, predsjednik krovne udruge Nacionalne federacije američkih Hrvata, koji je osobni prijatelj novog američkog predsjednika Joea Bidena.

Za Večernji list govori zašto je za Hrvatsku i Europu dobro da je Trump izgubio ove predsjedničke izbore. Rubrika “Svijet” donosi pak ekskluzivnu reportažu iz Nagorno Karabaha.  - Zoran Marinović piše emotivnu priču s armenskih položaja koje su okružili azerbajdžanski vojnici, potpomognuti turskim dronovima. Tužna armenska sudbina se nastavlja - s jedne strane planina boli, Ararat, na kojoj su Turci, s druge strane razrušena armenska mjesta Nagorno Karabaha koja nemilice uništavaju dobro naoružani azerbajdžanski vojnici - objašnjava Robert Bubalo, urednik Večernjakove Nedjelje. 

Ističe i kako u ovom broju izlazi i ekskluzivan intervju s hollywoodskom zvijezdom Hugh Grantom u povodu izlaska nove serije Slom u kojoj glumi s Nicole Kidman. On pak izražava zabrinutost činjenicom da su temelji zapadne kulture jako poljuljani. 

 - U kulturnoj sekciji otkrivamo tajnu uspjeha umjetnice Nikoline Ivezić, Branko Uvodić esejistički piše o svom umrlom prijatelju Kići Slabincu, Denis Derk o godinu dana bez Mani Gotovac, a Miljenko Jergović o tome kako je Goran Bogdan sudbinom postao glumac poručuje Bubalo te dodaje kako nam pogled u budućnost opet daje Igor Rudan koji piše o tome kako se čovjek, želi li živjeti puno dulje nego danas, mora redizajnirati. 

Koja su sigurna mjesta za odmor u Istri i Kvarneru? Gdje sve možete istraživati, biciklirati, planinariti, uživati u jeseni ispod mora u posebnom prilogu Idemo na izlet - Istra i Kvarner!

Sve ovo i više pronađite u nedjelju 15. studenoga, a čitajte ih cijeli tjedan.

Komentara 88

ZO
zoranos
15:35 13.11.2020.

Kako za koga! I Treći Reich je bio fantastičan za nekoga! Kako za koga!

Avatar Cornelius
Cornelius
15:22 13.11.2020.

Bila je jugoslavija sjajna stvar za komunjare. Ali LJUDI su zato "ljetovali" na Golom Otoku ako su zapjevali Vilu velebitu ili Ustani bane, u redovima su čekali za brašno, sol, šečer.... za kupovinu dobivali "točkice" - bonove za određenu količinu namirnica, vozili se par-nepar uz prava kupnje benzina u količini od 20 litrara mjesečno (opet bonovi), "uživali" uz svakodnevne redukcije struje, devize mogli samo "na crno" nabavljati da bi išli po traperice u Trst. I naravno, najprije se morali učlaniti u partiju da bi mogli dobiti posao.

NE
Neo001
16:55 13.11.2020.

Bila je sjajna za gamad kao što je drug kvesić. Ta privilegirana bagra nije gledala kako pati narod, obespravljen, opljčkan, maltretiran, ubijan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije