Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt lovca

U JAR-u istraga zbog ubojstva iz nehaja

Pero Jelinić
Foto: Lovac.info
03.02.2018.
u 07:15

Policija istražuje i je li oružje korišteno u kobnom lovu legalno i tko je držao pušku

Južnoafrička policija još istražuje okolnosti pod kojima je prije tjedan dana u lovu na lavove na farmi Leeubosch Lodge poginuo Pero Jelinić (75). Istražuje se tko je ispalio kobni metak, a strani mediji prenose izjavu policijske glasnogovornice Charlize van der Linden o tome da je otvorena istraga o ubojstvu iz nehaja.

Jelinić je stradao nakon što su lovci ustrijelili jednog lava i krenuli u lov na drugoga. Glasnogovornica je rekla da se istražuje i je li oružje korišteno u lovu legalno. Pokušali smo jučer dobiti Đivu Ćurlicu, koji je s Jelinićem i njegovim nećakom bio u kobnom lovu, no nije se javio na mobitel. Njegov prijatelj kaže da je Ćurlica još u JAR-u, da se s njime nedavno čuo i da o slučaju ne želi govoriti dok se ne vrati u Dubrovnik. Ćurlica nam je u ponedjeljak rekao da je došlo do samoopaljenja puške jednog od stranih lovaca i da je riječ o nesretnom slučaju. Utvrđuje se tko je tu pušku držao u trenutku ispaljenja metka. U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova jučer su nam rekli da su pružili svu potrebnu i moguću konzularnu pomoć članovima obitelji stradalog hrvatskog državljanina i ostalima kojima je pomoć bila potrebna.

Metak u rame

– Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Južnoj Africi u stalnom je kontaktu s članovima obitelji i s hrvatskim državljanima te im stoji na raspolaganju za daljnju pomoć – rekli su u MVP-u. Prema jednoj verziji, Jelinića je navodno pogodio metak iz puške koju je predao jednom od hrvatskih lovaca i nastavio hodati, kad ga je odjednom metak pogodio u rame. Jučer je bio onemogućen pristup internetskoj stranici na kojoj je Ćurlica, tajnik Udruge safari lovaca Hrvatske, dugo objavljivao vijesti o safariju u Africi.

Htio je lava kao trofej

Jučer se na tu stranicu nije moglo ući. Predsjednik udruge nije želio dati izjavu. Udruga je osnovana 2011. godine, i to, kako se navodi u registru, s ciljem “zaštite i promoviranja slobode i prava istinskog načina lova i zaštite prirode”, promocije lova u Hrvatskoj, Africi i ostalim lovnim destinacijama, izložbi trofeja, dogovaranja zajedničkih lovova i drugog.

Na farmi u JAR-u lavovi se uzgajaju upravo za lov, a Jelinić je potkraj lovačke karijere poželio jedan takav trofej kao krunu kolekcije. Njegov prijatelj je za NovuTV prepričao njegove posljednje riječi prije puta u Afriku: “Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, pokopajte je. Pojedite par janjaca, sjetite se Pere i priči je kraj.”

Ključne riječi

Komentara 4

KR
Krotila
11:07 03.02.2018.

svakom po zasluzi

NJ
njurgule
16:13 03.02.2018.

rogati lavovi?

Avatar KELAVA-DE
KELAVA-DE
10:23 03.02.2018.

nesta drugo nije ni zaradio, jedna budala manje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije