Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesretan slučaj?

Poginuo u Africi: Hotelijer s Paga lovio trofej koji mu je nedostajao – lava

Pero Jelinić
Foto: Lovac.info
29.01.2018.
u 13:58

Dosad je skupio veći broj trofeja, od medvjeda do jelena, a lav bi bio vrhunac "kolekcije" i svojevrsni oproštaj od aktivnog lova.

Pero Jelinić doselio se na Pag krajem 70-ih godina i izgradio hotel na plaži. Bio je strastven lovac i lovio je, osim u Hrvatskoj, diljem Europe, pa i u Africi. Eto, na najgori je način dočekao smrt, od onoga čemu se najviše veselio, hica koji je umjesto divljači ubio njega. Bio je iskusan lovac i lovom se bavio dulje od 40 godina. Često smo zajedno lovili, kaže za Večernji list potreseni Slavko Pernar, koji se s prijateljem Jelinićem zadnji put čuo 5. siječnja.

Perini prijatelji kažu da je mu je, nakon što je hotel-restoran Biser dao u zakup, najveća želja bila okruniti lovačku karijeru trofejnim lavom, pa se zato i u uputio u Afriku.

Dosad je skupio veći broj trofeja, od medvjeda do jelena, a lav bi bio vrhunac "kolekcije" i svojevrsni oproštaj od aktivnog lova.

Na taj se lov, kako doznajemo, pripremao godinama, a s njim je otputovao i njegov nećak. Prema neslužbenim informacijama, policija u JAR-u tragediju vodi kao nesretan slučaj.

Pero Jelinić
1/17

Komentara 69

DR
Draš
14:16 29.01.2018.

Da je kao sav normalan narod skupljao slićice životinjsko carstvo sada bi bio živ.

DU
Deleted user
14:28 29.01.2018.

Tako mu je i trebalo.

KB
kresh_b
14:11 29.01.2018.

"a s njim je otputovao i njegov nećak" - gadna stvar su te ostavinske rasprave i pripremne radne za nju :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije