Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.09.2017. u 18:12

Jedino je razumno u tišini čekati preporuke stručnjaka, a ne rješenja “preko koljena”

Gotovo pa infantilno prkosna ideja Pere Ćorića (HSP AS) o postavljanju nove bezimene ploče poginulim braniteljima HOS-a u Jasenovcu zapravo provocira potrebu da Vlada donese uredbu temeljem koje bi uvela moratorij na isticanje simbola koji mogu asocirati na bivše režime, sve dok se ne donese zakon kojim će odnos prema simbolima iz prošlosti biti cjelovito riješen uz pomoć nevladinih eksperata.

Reakcije na premještaj HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku najbolje govore koliko je dobro ili loše to kompromisno rješenje kojim su nezadovoljni svi koji su iščekivali radikalna rješenja pa i takve posljedice. A sve zbog toga što su bili navodno vođeni uzvišenim osjećajem za žrtve Jasenovca ili branitelje Domovinskog rata. A zapravo su vođeni isključivošću i zanemarivanjem tuđih osjećaja, čime samo dolijevaju ulje na ideološku vatru i pokazuju da im nije na srcu Hrvatska. Iako premještaj HOS-ove ploče, osim kupnje vremena za cjelovito i mirno rješenje, nema nikakav pravni i konstitutivni značaj, obje strane nameću svoja politikantska tumačenja. I baš ih briga za posljedice.

HOS-ov grb zbog “za dom spremni” nije slučaj, i to legalan, od jučer. Licemjerno je od svih koji su 27 godina šutjeli, sudjelovali u legalizaciji ili koji nekoć na vlasti nisu ništa učinili što sada inzistiraju na brzim i isključivim rješenjima.

Njihovo inzistiranje na tomu da taj pozdrav ima samo jedno, ustaško značenje čini ih samo odgovornijima. Nekima je pak izazivanje kaosa i cilj jer bi tada imali krucijalni dokaz bujanja fašizma u Hrvatskoj.

HOS
1/22

Iako je dr. Franjo Tuđman bio svjestan svih implikacija i opasnosti koketiranja s ustaštvom, radi “mira u kući” u ratnom kaosu posegnuo je za kompromisnim rješenjem očuvanja, a ne podrivanja obrambenih potencijala. Neki “generali” i njemu danas zamjeraju nedostatak odlučnosti. Jedino razumno i danas je u tišini čekati preporuke stručnjaka, a ne rješavati “preko koljena” s tko zna kakvim posljedicama.

Komentara 30

ZI
Zinzi
20:46 09.09.2017.

Idite u borovo selo i skinute njihove ploče

SF
Sv Franjo
20:34 09.09.2017.

Za Dom!!!

IL
ilijan1a
19:33 09.09.2017.

Poginuli Hrvatski bojovnici imaju pravo na svaki milimetar Hrvatske zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije