Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prkosi policiji

Pernar opet uhićen jer namjerno provocira policiju

pernar uhicenje
Foto: Fotografija snimljena mobitelom
1/3
20.03.2011.
u 12:44

Ni pet sati nakon puštanja, začetnik prosvjeda protiv Vlade ponovno s lisicama na rukama

Ni pet sati nakon što su ga danas prijepodne pustili, policija je opet, u 15.15, uhitila Ivana Pernara u Matoševoj ulici kojom se šetao s dvojicom prijatelja, a po drugi put je pušten oko 18 sati.

Na pitanje je li on to već namjerno izaziva svoja uhićenja provocirajući policiju, Pernar je kratko uzvratio:

- Naravno! Ne želim pristati na to da mi se zabranjuje slobodno kretanje gradom, tim više što ni na koji način ne ugrožavam javni red i mir. I zato provociram policiju kako bih vidio do kada će mi uskraćivati moja prava.

Odmah po Pernarovu uhićenju javila su nam se i dvojica njegovih prijatelja, Matija Pobran i Ivan Gajski, koji su svjedočili uhićenju.

- Šetali smo se, a onda su nam prišla najprije šestorica policajaca, da bi kasnije došla još trojica. Nisu nam ništa govorili, osim da Ivana moraju privesti. Prislonili su ga na zid obližnje kuće, zavrnuli mu ruke na leđa, stavili lisice, strpali u maricu i odvezli. Nas dvojicu nisu dirali, no mi sad idemo u policijsku postaju na Strossmayerovu trgu gdje želimo dati izajve - kazali su nam Pobran i Gajski.

Kako su obojica uspjela mobitelima snimiti samo Pervanovo uhićenje, poslali su nam fotografije na kojima se vidi kako policija Pernaru stavlja lisice na ruke i odvodi ga u policijsko vozilo.

Pernar bi na prosvjed sutra, a nije znao da su prebačeni za srijedu

Nakon 20 sati začetnik protuvladinih prosvjeda Ivan Pernar danas je u 10.30 pušten iz policije, koja ga je jučer u 14.30 uhitila na Markovu trgu gdje je davao izjavu za slovensku televiziju.

- Najprije sam odveden u policijsku postaju, a zatim na Prekršajni sud na Oranicama. Prije puštanja sud je odbio sve prekršajne zahtjeve policije, uključujući i onaj o zabrani prosvjedovanja na Markovu trgu. Naime, sud je utvrdio da ne mogu biti kažnjen za kršenje odredbe o zabrani prosvjedovanja na Markovu trgu, kad je na tom mjestu prosvjedovanje ionako zakonom zabranjeno. Usto, za srijedu je zakazana i rasprava na kojoj će biti saslušana policija koja je protiv mene podigla optužni prijedlog da sam jučer vodio nelegalno okupljanje na Markovu trgu. Sud će navjerojatnije odbaciti i taj policijski optužni prijedlog jer nisam vodio nikakvo nelegalno prosvjedovanje već sam samo davao intervju slovesnkoj televiziji i u tom je trenutku na Markovu trgu uz mene bila samo slovenska novinarska ekipa - kazao nam je Pernar 15-minuta nakon puštanja s policije.

Kako tvrdi, policija ga je ovaj put ispitivala o njegovim političkim stavovima, zanimalo ih je i zašto je počeo organizirati protuvladine prosvjede, kako se financira...

- Policija me uvjeravala da Vlada nije korumpirana, da su pravosuđe i policija neovisni te da je to što me prate i uhićuju policijski posao bez ikakvih pritisaka ili naredbi iz Vlade. No to što rade je čista policijska represija. Pa apsurdno je da ja kao organizator prosvjeda sinoć nisam mogao biti na njima - rekao je Ivan Pernar dodavši kako je noć u policiji proveo zatvoren u sobi s pet alkololiziranih osoba (dva navijača, dva obiteljska nasilnika i jednim vozačem koji je pod utjecajem alkohola počinio prometnu nesreću).

Na kraju, Pernar je novi prosvjed (14. po redu) najavio za sutra u 18 sati, opet na Cvjetnom trgu. Kada smo mu rekli da je na kraju sinoćnjeg prosvjeda rečeno da je novo prosvjedno okupljanje najavljeno tek za srijedu, Pernar je uzvratio da za to ne zna, ali da on od uobičajenog ritma prosvjedovanja - svaki drugi dan - ne odustaje, te ponovio da je idući prosvjed već sutra.

Podsjećamo, na sinoćnjem prosvjedu, dok je on bio na policiji, među prosvjednicima su bili Ivanov otac Hrvoje, 85-godišnji djed Emil i sestra Lucija.

Komentara 192

OB
-obrisani-
14:55 20.03.2011.

Pernar heroj.

OB
-obrisani-
12:08 21.03.2011.

21.03.2011. u 11:29h Lisnjak je napisao/la: da je provokator, nema niti najmanje sumnje. iznenadjuje kako je daleko otisao. kao da je pod utjecajem jake sugestije. ili moguce, hipnoze. u svakom slucaju treba ga lijeciti. sve dotle dok dodje k sebi. ------------------------------------------------------------ Metoda za liječenje takvih kretena je par šamara! +++++++ BlackWolfie - sva ta bagra u sudovima i pravosuđu je doklatarena 2000. godine, pa čak i promjenama Ustava etablirana doživotno na funkcije koje će ako treba ponovo potvrditi DSV, kojem predsjeda također njihov kadar, sudac koji je bio pom. ministra pravosuđa u eri Koalicije.

NV
nvuci15
12:58 20.03.2011.

AJDE MALI DOMA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije