Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMAGINARAN STRAH OD USTAŠA'

Pernar, Gotovina i Šešelj u središtu svađe srpskih opozicijskih stranaka: 'Jeste li vi doveli ustašu Pernara u Narodnu skupštinu?'

Ivan Pernar
Foto: Facebook
1/3
23.11.2016.
u 22:04

– Dakle, krivci za nestanak Srba iz Krajine nisu Hrvati, niti tadašnje hrvatsko vodstvo. Srbi su u Oluji pobjegli od straha, imaginarnog straha od ustaša...

U Narodnoj skupštini Srbije tenzije između Srpske Radikalne stranke i Dveri ne jenjavanju, a u burnoj raspravi koja je uslijedila najčešće se moglo čuti ime zastupnika Živog zida Ivana Pernara.

Sve je počelo raspravom o pravosudnim zakonima kada je vođa zastupnika Dveri Boško Obradović optužio SRS da ih napadaju u dogovoru s Aleksandrom Vučićem.

Nemanja Šarović, vođa suparničkih zastupnika SRS-a na tu optužbu žestoko je odvratio kako je Obradović u njihov parlament doveo "ustašu".

– Kako to SRS zaboravi Aleksandra Vučića uvijek kad treba opozicijski nastupiti, a sjeti se nas drugih iz opozicije? Napadati opoziciju, to može raditi samo netko tko je u dogovoru s Aleksandrom Vučićem i SNS – kazao je Obradović istaknuvši kako Dveri nikada nisu napadale SRS, ali zato radikali napadaju i to "ničim izazvani".

– Ničim izazvani, izuzevši dogovor s Vučićem, trebaju napasti Dveri zato što su prijetnja režimu kao što se uostalom vidi u skupštini, gdje predstavljamo ozbiljnu opoziciju SNS-u.

Šarović je, kako prenosi b92.net, odvratio kako ima problem s istinom, a kada mu je netko saspe u oči, on će vikati "upomoć!". Poručio mu je kako nije sveta krava koja će se od te iste istine nastaviti skrivati.

– Ja sam rekao da ste doveli ustašu Pernara u Narodnu skupštinu. Vi, umjesto da na to odgovorite, govorite o nekakvom dogovoru radikala s Vučićem. A tko je to bio žešći protivnik režima Aleksandra Vučića? Mi, radikali koje bivamo uhapšeni... – rekao je Šarović.

Usput je podsjetio Obradovića kako su kao Dveri izvanparlamentarna opozicija išli Vučiću predstaviti svoj plan obnove Srbije poslije poplava. 

– Pa koga vi zavaravate? Hajde da se vratimo na suštinu. Jeste li vi doveli ustašu Pernara u Narodnu skupštinu? Jeste li vi na taj način osramotili cijelu skupštinu? Doveli ste čovjeka koji kaže – oni koji su protjerali Srbe iz Krajine tijekom Oluje su sami srpske vođe, svojim raspirivanjem straha od ustaša  – nastavio je Šarović.

– Dakle, krivci za nestanak Srba iz Krajine nisu Hrvati, niti tadašnje Hrvatsko vodstvo. Srbi su u Oluji pobjegli od straha, imaginarnog straha od ustaša.

Na sve ovo Obradović se branio činjenicom kako Dveri s hrvatskim Živim zidom surađuju jer je riječ o autentičnoj političkoj opciji, antiglobalističkoj, koja se ne libi kritike uputiti NATO-u i Europskoj Uniji. Naposljetku, Živi zid, kaže Obradović, ima mnogo veće razumijevanje za srpska pitanja nego Šešelj i njegov "prijatelj Ante Gotovina".

– Dakle, prije nego što bacite kamen, razmislite s kojim ste se vi hrvatskim političarima družili i sastajali i da nisu možda to prave ustaše – poručio je Obradović Šaroviću.

Vođa radikala uzvratio je još jednom Obradoviću, poručivši mu kako se Šešelj s Gotovinom nikad nije družio, sastajao, a kamoli s njime surađivao, podsjetivši prisutne kako je Šešelj 12 godina bio rob haaškom sudu zbog svoje politike i ideologije.

Dovođenje Pernara u skupštinu komentirao je i vođa zastupnika SNS-a Aleksandar Martinović kazavši kako oni nikada ne bi surađivali s ljudima koji su davali izjave poput Pernara, ali je pravo Dveri da se pohvale političkim saveznicima.

– Super, nemam ništa protiv, ali nemojte nas baš trpati u isti koš s njim – rekao je Martinović. 

>> Pernar: Ruski odgovor Plenkoviću je promašen. Trebali su mu spočitati siromaštvo u Hrvatskoj, a ne Ukrajinu

Komentara 43

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
23:08 23.11.2016.

kak ih Pernar nije pito kad ce platit ratnu odstetu Hrvatskoj..

Avatar comandante
comandante
23:01 23.11.2016.

klaun zabavlja regiju

Avatar dobry
dobry
00:44 24.11.2016.

Imao sam neke simpatije prema I. Pernaru ispočetka, dok se bavio pravim temama. Sada vidim da je običan klaun. Umislio si da je Isus. Pitanje je tko će biti njegov "Poncije Pilat" u političkom smislu!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije