Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Ostojić:

Perkovića Njemačkoj predajemo na Plesu

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.01.2014.
u 19:53

Njemačko savezno državno odvjetništvo poručilo je da do danas poslijepodne nije primilo odluku o izručenju i nisu komentirali slučaj

Josip Perković može biti predan Njemačkoj u svakom trenutku, a predaja će biti obavljena u Hrvatskoj, najvjerojatnije na zagrebačkom aerodromu – izjavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Njemačko savezno državno odvjetništvo do danas poslijepodne nije primilo odluku o izručenju, poručili su, odbijajući komentirati slučaj. Tek kada i ako dobiju pravomoćnu odluku, pokrenut će se postupak dovođenja.

– Njemačka je obaviještena, od nje se očekuje zahtjev, a sve skupa mora biti napravljeno u roku od deset dana, osim ako ne nastupe posebne okolnosti zbog kojih bi došlo do privremene, vrlo kratke, odgode roka za izručenje – rekao je pak Ostojić objasnivši da je ispravan termin predaja, a ne izručenje. Da će predaja njemačkoj strani biti obavljena na zagrebačkom aerodromu, Ostojić tvrdi na temelju dosadašnjih iskustava te kaže kako je to i najjednostavnije i najlogičnije rješenje iako dopušta mogućnost da bude i neki drugi dogovor, a o detaljima će se dogovoriti hrvatski i njemački odjeli S.I.R.E.N.E. (ureda za policijsku suradnju unutar europskog prostora).

Različite odluke županijskih sudova u Zagrebu i Velikoj Gorici nisu ništa čudno i ne govore da je hrvatsko pravosuđe loše, smatra ministar pravosuđa Orsat Miljenić. – Ovaj zakon tek se počeo primjenjivati. U svakoj zemlji, kad krene, postoji nesklad, s vremenom se stvari usklađuju – rekao je ministar. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko za odluku Vrhovnog suda u slučaju Perković naglasio je da smo u pokušaju politike da upravlja pravosuđem pokazali da je Hrvatska pravna država, a prozvao je vladajuće zbog “neviđenog pritiska koji nas vraća u socijalizam”.

>>'Građanima se oduzima sloboda nezakonitim rješenjem Vrhovnog i Županijskog suda'

>>Europska demokratska pravila nisu potisnula stare udbaške običaje

Komentara 11

MA
MaJu
22:28 22.01.2014.

Ostojiću, kad ces osloboditi Marka Franciskovica? Nece valjda cekati dok i tebe sprovedu i osude?

SA
santos008
22:20 22.01.2014.

Ostojicu pece li te savjest kad vidis sliku ,znas Ti na koju mislim.

Avatar Aristarh
Aristarh
21:26 22.01.2014.

"Njemačko savezno državno odvjetništvo poručilo je da do danas poslijepodne nije primilo odluku o izručenju" ................. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Kako sad drugovima nedostaje jedan diktator koji će reči e ne damo i kapak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije