Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performansom protiv ubijanja

Performansom protiv ubijanja kitova u Japanu

japan
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/5
21.01.2010.
u 18:54

Japan koji lovi kitove pod izgovorom da ih se koristi u znanstvene svrhe, prošle se godine našao na teškom udaru Greenpeacea i Sea Sheparda koji su uspjeli spasiti oko 500 kitova.

Izazvani napadom japanskoga zaštitarskog broda Shonan Maru 2 na jedan brod ekološke organizacije Sea Shepard, Prijatelji životinja održali su performans ispred japanskog veleposlanstva u Zagrebu.

Akcijom članovi udruge žele usmjeriti pozornost na nemilosrdno ubijanje kitova u japanskim teritorijalnim vodama i na nasilje usmjereno prema ekološkim aktivistima koji pokušavaju stati na kraj bešćutnoj tradiciji.

Japan koji lovi kitove pod izgovorom da ih se koristi u znanstvene svrhe, prošle se godine našao na teškom udaru Greenpeacea i Sea Sheparda koji su uspjeli spasiti oko 500 kitova koji bi završili na tržnicama, a ne, kao što to tvrde vladini organi, u laboratoriju.

Zemlje kao što su Japan, Norveška i Island godišnje izlove oko 2000 kitova.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:10 21.01.2010.

Bravo aktivisti! Interesantan je podatak jedne ankete da ni 70 % Japanaca ne podržava lov na kitove. Lov na inteligentne vrste poput kitova i dupina je barbarizam ravan nacizmu.......

MI
misterija
19:43 21.01.2010.

Pravda i pravednost, znaci savjestan i moralan biti. Pravda i moralnost i savjesnost u danasnjem drustvu nema pozitivni odjek, jer lopovi i drze cijeli svijet (posteni) u rukama. Lova regira svijetom i nema cijene, pa i pod cijenu ubijanja i unistenja, ovih ,a i drugih vrsta zivotinja i prirode u cjelovitosti. Zahvalit mozemo svim politicarima i njihovim propisima i zakonima. Povezujem s drugom temom, kao i \"nasi\" politicali-prodane duse koje su unistile, raspodale i Hrvatsku guraju do potpunog unistenja.

Avatar Jorge
Jorge
19:09 22.01.2010.

Zanimljivo je da \"moderan\" čovjek jede sve manje vrsta životinja a i od toga sve manje dijelova. Tradicionalna janjetina ili odojak nestaju pred paštetama i hamburgerima nepoznata sastava. Svako ubijanje životinja je nemilosrdno, a ne vidim razliku između morskih ii kopnenih sisavaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije