Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva dana bez rasprave

VIDEO Peović: Kritikom sam pogodila 'u sridu' pa sam zato rigidno kažnjena

Zagreb: Peovi? o izbacivanju sa sjednice Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
15.09.2022.
u 13:26

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović, koju je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon prepirke na dva dana isključio iz sudjelovanja na plenarnoj sjednici, ustvrdila je u četvrtak da je njena kritika vladajućih pogodila 'u sridu' pa je zato dobila toliko rigidnu kaznu.

U svom sam govoru upozorila da je u Hrvatskoj riječ o strukturalnom i sistemskom, a ne pojedinačnom, individualnom kriminalom činu, u što nas cijelo jutro HDZ-ovci pokušavaju uvjeriti. Tvrde da kriminalni čin u Ini ima ime i prezime, a ja sam im dala nekoliko primjera koji pokazuju da je riječ o strukturalnoj korupciji i kriminalu, rekla je novinarima u Saboru.

Dodala je i kako tu nije riječ samo o ukradenoj milijardi kuna

Video: Peović o Jandrokoviću

Arbitracija koju imamo u sporazumu o Ini, upozorila je, dovest će nas do toga da ćemo plaćati desetke milijardi kuna.

"Nazvala sam ih kvislinzima zato što mnogi u Europi razvrgavaju takve bilateralne ugovore koji imaju klauzulu o međunarodnim arbitražama, o čemu naša Vlada uopće ne razgovara niti to namjerava učiniti, iako su te arbitraže protuustavne", istaknula je.

„Naša Vlada je kvislinška, na što su se naljutili. Spomenula sam i Zakon o radu po kojem će svi radnici izgubiti 30 posto plaće u trenutku kada poslodavac odluči da je riječ o izvanrednim uvjetima bez obzira na to hoće li doći do pada njegova poslovanja, što ih je također naljutilo”, ustvrdila je Peović.

Mi imamo autokolonijalnu Vladu, a način na koji Jandroković vodi sjednice je uistinu nasilan, smatra zastupnica.

„Mislim da se do sada nije dogodilo da zastupnik na dva dana bude isključen iz rada sjednice, a to samo govori da je moja kritika pogodila 'u sridu', pa se onda ušutkava, laže i pokušava zabraniti govor onome tko upućuje oštru kritiku. Zato je kazna toliko rigidna”, zaključila je Peović.

Video: Jandroković izbacio Peović iz Sabora

Komentara 47

TO
tolitol
14:02 15.09.2022.

Ima na internetu "izjava Radničke fronte o Ukrajini" gdje se govori o "zapadnoj propagandi", o tome da je napad na Ukrajinu "isprovociran" od strane SAD-a, NATO-a i Zapada, o tome da je SAD izazvao sukob samo zato da bi zaustavio Sjeverni tok i Europi prodavao skupi američki ukapljeni plin, o tome da prekrajanje granica ne može biti sporno ako nije bila sporna ni nezavisnost Kosova, o tome da je Zapad u Ukrajini 2014. aktivno podržavao i orkestrirao državni udar, što je "isprovociralo rusku manjinu na istoku Ukrajine i Rusiju". Znači, nije šija, nego je vrat. Meni jedino nije jasan ovaj naknadni "spin" da su oni protiv ruske agresije. Koga li obmanjuju?

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
14:01 15.09.2022.

Obožavateljica Rusije , Staljina, Juge, druga Tita i sl. demokratskih zemalja i njihovih velikana dijeli lekcije o demokraciji !

DU
Deleted user
14:20 15.09.2022.

Tko to sjedi u Saboru, Bože sačuvaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije