Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika u Washingtonu

Pentagon tvrdi: 'Kina uvježbava pilote koji će napasti SAD'

Kineska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
17.08.2018.
u 14:40

Kineski predsjednik Xi Jinping ne skriva namjeru modernizacije kineske vojske

Kina aktivno razvija svoju oružje dalekog dometa i "vjerojatno" osposobljava svoje pilote za misije koje ciljaju SAD, navodi se u najnovijem  izvješću Pentagona.

Kako javlja CNN ''u protekle tri godine Narodna oslobodilačka vojska (PLA) brzo je proširila svoja operativna područja bombardera, dobila iskustvo u kritičnim pomorskim regijama i vjerojatno se osposobljavala za udare prema američkim i savezničkim ciljevima'', navodi se u izvješću. 

Kineski predsjednik Xi Jinping ne skriva namjeru modernizacije kineske vojske. 

U izvješću se također navodi kako PLA prolazi kroz ''najopsežnije restrukturiranje u svojoj povijesti kako bi postala sila sposobna za borbu protiv zajedničkih operacija neprijatelja".

Sjedinjene Države objavile su novu obrambenu strategiju početkom 2018. godine, gdje su najavljena "dugoročna strateška natjecanja s Kinom", kao jedan od glavnih izazova američke vojske.

Ovogodišnje izvješće treba gledati i kroz prizmu zategnutih odnosa između dviju država koje vode svojevrsni trgovinski rat namećući si financijske sankcije na uvoz robe

>> Pogledajte zajednički let hrvatskog i izraelskog pilota u MIG-u 21

 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar reference
reference
14:58 17.08.2018.

Pentagon tvrd: 'Kina uvježbava pilote koji će napasti SAD'...….ahahaaaa, hebo te, ovo se vec granici sa ludilom. a kao SAD ne uvježbava pilote koji će napasti Kinu.

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
15:19 17.08.2018.

Pisalo na CNN-u, dakle "fake news".

TB
taras.buljba
15:21 17.08.2018.

Sram ih bilo hoce napasti goloruki Americki narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije