Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strani državljanin

Penjač poginuo nakon što mu je kamen uništio uže

hgss
Foto: HGSS
20.09.2018.
u 20:44

Odmah je zemaljskim putem upućeno 36 pripadnika iz 12 stanica HGSS-a i jedan pripadnik GSS-a BiH

GSS je izvijestio da je u četvrtak u 11:05 prilikom pada s kuka Manite Peći poginuo penjač. Odmah je zemaljskim putem upućeno 36 pripadnika iz 12 stanica HGSS-a i jedan pripadnik GSS-a BiH. U pripravnosti je bio helikopter HRZ s letačima spašavateljima. 

- Trenutno se u NP Paklenica održava tečaj ljetnih tehnika spašavanja koji je jedan od 3 temeljna tečaja HGSS-a, te su odmah po dojavi svi sudionici tečaja i njihovi instruktori poslani na teren.  Prilikom dolaska na mjesto nesreće tim je utvrdio kako je uslijed zadobivenih ozljeda nesretni penjač (strani državljanin) preminuo.

Uzrok pada je oštećeno uže. Kamen je pao na uže i oštetio ga, te je došlo do pucanja.  Akcija je završila u 16:40 predajom tijela penjača nadležnim službama. Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog - istakli su iz GSS-a.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nogogaz
09:14 21.09.2018.

HGSS moze jos dosta naucit od slovenaca. Srecom imamo dobre medjusobne i strucne temelje! Nasi najbolji su bili dio slovenskih timova u himalaji!

UM
umnjak
20:56 20.09.2018.

Znaci prema naslovu je uže oštetilo kamen što je dovelo do smrti. Sto je sto uništilo, kamen uže ili uže kamen?😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije