Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati jasni

U Vukovaru drugog kruga neće biti, Ivan Penava pobijedio SDP-ovca

Ivan Penava
Davor Javorović/Pixsell
21.05.2017.
u 23:30

Ivan Penava tvrdi kako je on pobjednik izbora u Vukovaru te da neće biti drugog kruga

Ivan Penava pobijedio je u prvom krugu za gradonačelnika Grada Vukovara. Prema još uvijek neslužbenim informacijama Penava je osvojio oko 60 posto glasova Vukovaraca. Pobjedu Penavi u izbornoj noći došao je čestitati i Goran Bošnjak koji je bio SDP-ov kandidat za gradonačelnika. Bošnjak je na izborima osvojio oko 25 posto glasova. U pozdravnom govoru Penava je zahvalio svima na podršci te najavio kako već od ponedjeljka nastavlja dalje s poslom. 

- Presretan sam. Očigledno je kako su Vukovarci prepoznali sve ono što smo radili. Ovo nije rezultat samo glasova birača HDZ-a nego i drugih građana Vukovara koji nisu članovi naše stranke te mi je stoga ovaj rezultat još draži i vredniji, rekao je Penava.

Podsjetio je kako su u HDZ-u radili dvije ankete prije izbora po kojima je on osvajao 56 i 58 posto glasova tako da ga ovaj rezultat i nije toliko iznenadio. Koalicija HDZ-HKS ima većinu i u Gradskom vijeću s osvojenih preko 50 posto glasova.

Ivan Penava
1/105

 I dok je u Vukovaru sve riješeno već u prvom krugu pred Vinkovčanima je drugi krug izbora za gradonačelnika u kojem će snage odmjeriti Ivan Bosančić (HDZ) i Darko Posarić (Most).  HDZ i Most u drugome krugu odmjeriti će snage i za župana Vukovarsko-srijemske županije. Prema do sada prebrojanim glasovima Božo Galić (HDZ) osvojio je oko 47 posto glasova dok je bivši ministar gospodarstva osvojio oko 26 posto glasova. Kada je riječ o Skupštini Vukovarsko-srijemske županije interesantno je i kako je poslije liste koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a, koja je osvojila oko 50 posto glasova, druga po redu lista SDSS-a s oko 16 posto glasova. 

Komentara 10

DU
Deleted user
23:54 21.05.2017.

Nema LASTINIH busova, bogami nema ni drugog kruga! Slučajnost ili?

Avatar Becarina
Becarina
14:31 22.05.2017.

Ide polako naprijed.

NE
nevjerujženikojalaže
21:16 21.05.2017.

jel netko vidio bjeloglavog supa na listićima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije