Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Penava uručio ugovore o potpori gospodarstvenicima vrijedne 1,3 milijuna kuna

ivan penava
Foto: Branimir Bradarić
17.06.2016.
u 12:42

Potporu su ostvarila 32 gospodarstvenika s kojima su potpisani ugovori

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je danas Ugovore gospodarstvenicima s područja grada koji su do lipnja ove godine ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovara u 2016. godine. Potporu su ostvarila 32 gospodarstvenika s kojima su potpisani ugovori vrijedni ukupno 1,3 milijuna kuna.

– Ove godine potpisali smo ukupno 119 ugovora s poduzetnicima vrijednima ukupno oko 2,8 milijuna kuna te smo tako gotovo iscrpli planirana financijska sredstva iz proračuna za tu namjenu. Najveći interes gospodarstvenici su pokazali za Mjeru 3. Poticanje u razvoj i kvalitetu proizvodnje. Kroz tu mjeru gospodarstvenicima je isplaćeno oko 800.000 kuna. Važna nam je i Mjera 15., odnosno, poticanje zapošljavanje kroz koju smo zaposlili 50-ak novih radnika, rekao je Penava ističući kako se radi o izravnoj pomoći gospodarstvenicima.

Dodao je i kako od mjere do mjere, kao i broja zaposlenih, gospodarstvenicima je isplaćeno od nekoliko tisuća kuna pa do 400.000 kuna. Govoreći okupljenim gospodarstvenicima rekao je i kako su isplaćene potpore rezultata rada novih gradskih vlasti. Uz grad Vukovar potpore vukovarskim gospodarstvenicima isplaćuje i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Prema riječima predsjednice Fonda Ljijane Blažević ove godine je za tu namjenu osigurano 2 milijuna kuna. 

>> Talijanski investitori nastavljaju ulagati u Hrvatsku, ali žele poboljšane poduzetničke klime

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije