Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava Uskrsa

Penava u pravoslavnoj crkvi: Ovo je iskorak koji je prijeko potreban

Penava u pravoslavnoj crkvi
Foto: Branimir Bradarić
1/4
28.04.2019.
u 10:20

Ovo je po meni jedna ljudska gesta s razine gradonačelnika kao i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban, rekao je Penava

Među građanima koji su došli na molitvu u pravoslavnu crkvu Svetoga Nikolaja u Vukovaru, povodom pravoslavnog Uskrsa, danas je bio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. S njim u crkvi bio je i predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić kao i član Gradskoga vijeća Vukovara iz redova HDZ-a i hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović.

- Želim prije svega svojim sugrađanima pravoslavne vjere čestitati Uskrs. Drago mi je da sam radi toga u pravoslavnoj crkvi. Ovo je po meni jedna ljudska gesta s razine gradonačelnika kao i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban, rekao je Penava dodajući da je koliko on zna ovo po prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara poslije Domovinskog rata bio u pravoslavnoj crkvi.

 

Na upit očekuje li sada i od strane članova SDSS-a, a prije svega članova Gradskoga vijeća, da se i oni odazovu na neka događanja i budu dio događanja u crkvama ili Kolone sjećanja Penava je rekao kako će o tome govoriti njihova djela te da je on u pravoslavnoj crkvi na molitvi povodom Uskrsa prije svega radi pravoslavnih vjernika.

Najavio je kako će i dalje, bez obzira na djela predstavnika SDSS-a, čestitati prijateljima i kolegama velike blagdane i dolaziti na crkvene molitve.

- Ovim činom govorimo dovoljno nego bilo koje riječi. Hoće li druga strana uzvratiti ne znam jer ne bih ovom prilikom govorio više o politici. Svatko svojim djelima neka govori za sebe. Često previše pažnje nam odlazi na nečije riječi, a premalo na djela tko što čini, rekao je Penava.

Predsjednik SDSS-a Grada Vukovara Srđan Kolar rekao je kako je pohvalno da se gradonačelnik Vukovara pojavio u pravoslavnoj crkvi i da takva praksa ne treba biti samo danas nego uvijek u vrijeme velikih crkvenih blagdana. Najavio je kako će i predstavnici SDSS-a biti dio crkvenih obreda u katoličkoj crkvi kada god dobiju poziv za to. Na novinarski upit hoće li poslije ove posjete Penave predstavnici SDSS-a biti i dio Kolone sjećanja 18. studenoga Kolar nije odgovorio nego je rekao kako mora ići jer počinje molitva.

Foto: Branimir Bradarić

Podsjećamo kako je ovom dolasku Penave u pravoslavnu crkvu prethodilo i pitanje gradske vijećnice SDSS-a Vesne Vujić koja je gradonačelnika upitala hoće li doći na molitvu u pravoslavnu crkvu na neki veliki blagdan. Penava joj je tada odgovorio kako on s tim nema nikakvih problema, da će svakako doći ali i da isto tako očekuje da i vijećnici SDSS-a i drugih političkih stranaka s srpskim predznakom budu i dio događanja na neke velike blagdane kada se odlazi na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata položiti vijenac. Rekao je tada da očekuje i da budu dio i Kolone sjećanja.

Komentara 56

CR
croban1111
22:58 28.04.2019.

Ni u kuriru nema toliko prosrpskih komentara.O čemu je tu u stvari riječ?

Avatar Parousia
Parousia
13:04 28.04.2019.

Nije Uskrs cestitka,ni dar skupi,niti nesto sto se kupi.To je molitva i blagoslov od Boga,da svatko jos vise voli bliznjega svoga.Draga braco u Kristu neka vam je blagoslovljen ovaj dan HRISTOS VASKRESE

SN
Snowman
15:24 28.04.2019.

Sjecam se Videa gdje pravoslavni blagoslovi Cetnike u Vukovaru. Stoga : G L U P O S T

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije