Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za srpske civile

Penava: Temeljem koje povijesne istine predstavnici Vlade polažu vijence u Dunav?

Vukovar: Ivan Penava i Marina Sekulić o podacima turističke sezone u 2019.godini
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
17.11.2020.
u 11:23

- Hrvatska Vlada zajedno s Vladom Republike Srbije sudjeluje u tom pokušaju krivotvorenja nedavne hrvatske povijesti bez da je tu istu partnersku Vladu s čijim predstavnikom rade ovu krivotvorinu priupitala što je s logorima u Republici Srbiji, navodi.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oglasio se povodom današnjeg polaganja vijenaca u Dunav predstavnika Vlade RH.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cijelosti: 

'Što se to dogodilo na današnji dan, 17. studenog u Vukovaru, samo jedan dan prije 18. studenog? Što to što je zaslužilo polaganje vijenaca od strane Vlade RH u Dunav?

Ako sutra na Memorijalnom groblju polažemo vijenac svim žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar koje ne dijelimo po nacionalnosti, a među kojima je značajan broj pripadnika srpske nacionalnosti, koje i čije su onda ove žrtve?

Retorika SNV-a je poznata i ona je na tezi da je riječ o srpskim civilima ubijenim prije ratnih događaja u Vukovaru zbog kojih su se Srbi bili prinuđeni organizirati i braniti pa je tako započeo rat. Datum 17. studeni je odabran ciljano i bezobrazno uoči 18. studenog kako bi se umanjila hrvatska, vukovarska trauma i žrtva jer eto i druga je strana ima te kako bi se podijelila odgovornost za rat i žrtve.

Hrvatska Vlada zajedno s Vladom Republike Srbije sudjeluje u tom pokušaju krivotvorenja nedavne hrvatske povijesti bez da je tu istu partnersku Vladu s čijim predstavnikom rade ovu krivotvorinu priupitala što je s logorima u Republici Srbiji, što je s nestalima, što sa sravnjenim selima i gradovima te kako i kada će Republici Srbiji platiti za njihovu obnovu.

Implikacije ovoga čina su duboke i dalekosežne. One predstavljaju pokušaj krivotvorenja hrvatske povijesti i vraćanja na postavke od prije Domovinskog rata u svemu osim u himni, grbu i zastavi. Odvijaju se po istom obrascu po kojemu su nakon izborne pobjede početkom devedesetih komunistički kadrovi pretrčali u HDZ ukravši pobjedu pobjednicima, na jednak način danas poražene agresorske snage su pretrčale u šator pobjednika, svoju žrtvu pretvaraju u našu, a našu državu u svoju.

Radi prokazivanja sramotne i trule hrvatske politike treba podsjetiti da Vlada RH polaže vijenac u Dunav zajedno s Vladom RS koja je prošle godine otkrila u Novom Sadu spomen ploču generalu JNA Mladenu Bratiću poginulom u napadu na Vukovar i Republiku Hrvatsku.' - piše u priopćenju. 

Komentara 9

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
15:20 17.11.2020.

Veleizdajnička Vlada?

VI
vidum
13:27 17.11.2020.

Na temelju koje povijesne istine? Povijesna je istina da to Plenkija održava na vlasti.

BE
Bernardino
12:06 18.11.2020.

Penava je u pravu, treba rasčistiti neke stvarj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije