Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NAPADA NA DJEČAKA

Penava optužuje SDSS: 'Ne zanima ih što je službeno u ovoj državi'

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
18.01.2019.
u 18:04

Izgleda da SDDSS ne zanima što je službeno u ovoj državi kako po policijskim izvješćima tako i nastavne teme iz povijesti, rekao je Penava koji nije dozvolio bilo kakva novinarska pitanja

Četiri dana nakon konferencije za novinare i dva dana nakon fizičkog napada na učenika Tehničke škole Nikola Tesla, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku i pismu, izjavu za medije dao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Prema službenom policijskom izvješću u Vukovaru se prije dva dana dogodio sukob različitih navijačkih skupina što je, nažalost, periodična pojava u Vukovaru bilo prema navijačkom, nacionalnom ili drugom osnovu. To je za svaku osudu i svi ćemo se u tome složiti. Međutim, mi imamo puno veći problem. On je sustavne naravi i pitam se hoćemo li se i u osudit te pojave složiti. On se tiče svega onoga što sam pokazao na tiskovnoj konferenciji, a to je nepoštivanje hrvatske himne, nedozvoljavanje djeci da prime paketiće povodom blagdana Božića i dijeljene te djece po nacionalnoj osnovi, neučenje nastave iz povijesti kada je tema Domovinski rat kao i odlazak u posjet osuđenim ratnim zločincima.

Tu kreću naše nevolje, to su potezi koji se uporno ignoriraju i o kojima javnost ništa ne zna i mi moramo biti iskreni i reći jesmo li društvo koje te pojave osuđuje ili ne. Vrlo je zanimljivo kako je jedan ovaj nesretan čin upravo SDSS iskoristio da istupi u javnost sa tezama suprotnim policijskom izvješću. Izgleda da SDDSS ne zanima što je službeno u ovoj državi kako po policijskim izvješćima tako i nastavne teme iz povijesti, rekao je Penava koji nije dozvolio bilo kakva novinarska pitanja.

Pogledajte i video: Rodno selo Milorada Pupovca

Ključne riječi

Komentara 80

PR
Princeza
18:12 18.01.2019.

Podrskaa Penavi od svih Hrvata! ❤️💪

Avatar Stipe_Javor
Stipe_Javor
18:20 18.01.2019.

Evo objavilo su napokon, grad Split donirao je poklone za Božić za svu djecu Vukovara. Zamislite nece oni poklone ujkana iz splita i netko je u srpskoj zajednici zabranio da djeca srpske nacionalnosti prime darove tko zna mozda cekaju Vučićev poklon.

Avatar dmitarX
dmitarX
18:14 18.01.2019.

Pa koji srbin uopće poštuje ovu zemlju, osim možda onaj koji se borio za nju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije