Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Sučićeve ostavke

Penava: Nakon ovakvog incidenta Šeremet ne može ostati na funkciji

Zagreb: Ivan Penava komentirao proslavu Oluje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
01.12.2020.
u 15:19

Kada je riječ o daljoj sudbini ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Šeremeta vukovarski gradonačelnik kaže kako će o tome odlučivati zadužena tijela ali i kako on osobno ne vidi mogućnost da netko poslije takvog incidenta može ostati na takvoj poziciji.

Dan poslije ostavke državnog tajnika u ministarstvu branitelja Stjepana Sučića, koja je uslijedila poslije incidenta u jednom od vukovarskih kafića i zgradi policije gdje je uz njega bio i Krunoslav Šeremet, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako on osobno pozna obojicu njih, ali i da nikako ne može pozdraviti takvo ponašanje niti postoji bilo kakvo opravdanje za isto.

- Sedam godina sam na dužnosti gradonačelnika Vukovara, koja je iznimno zahtjevna radi raznih problema i formata ljudi, ali nikad niste čuli da nekoga nisam pozdravio na ulici, a ne da nekoga omalovažim ili dovedem u neugodnu situaciju, a kamoli državne službenike koji rade svoj posao. Svi oni koji su na isturenim dužnostima moraju biti primjer drugim građanima, a ne da se time služimo, bahatimo i istresamo i tako demonstriramo poziciju moći. Ovo je dobra škola za sve iz koje moramo izvući pouke kako bi radili na tome da društvo bude bolje, rekao je Penava.

Kada je riječ o daljoj sudbini ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Šeremeta vukovarski gradonačelnik kaže kako će o tome odlučivati zadužena tijela, ali i kako on osobno ne vidi mogućnost da netko poslije takvog incidenta može ostati na takvoj poziciji.

- Ako ćemo tolerirati takve stvari onda ćemo i dalje zaostajati za drugim državama. Stvar je higijene cijeloga društva i do te higijene moramo držati da se ta gangrena i trulež ne proširi. Vjerujem kako je Krunoslavu Šeremetu žao i da bi on, da može, vratio film unazad i da se onda ništa od toga ne bi dogodilo. S razine dužnosnika i odgovornih osoba ovakvom ponašanju nema mjesta jer se stvara kriva slika bahatosti, arogancije i nepoštivanja države, rekao je Penava.

Komentara 8

XA
xa
16:20 01.12.2020.

Verbalni delikt treba ostati tamo gdje mu je i mjesto, na ropotarnici povijesti!

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
16:10 01.12.2020.

Sučić nije trebao davati ostavku, sloboda govora i izražavanja je temelj demokratskog sustava.

K3
Krešimir_3007
16:40 01.12.2020.

Čovjek se ispričao i nije trebao dati ostavku. Dođe li na njegovo mjesto netko tko nije bio u ministarstvu treba osigurati plaću više, jer ni gospodina Sučića ne treba ostaviti bez primanja. I zato ostavka nema smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije