Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Protuustavna agresija na Vukovar'

Penava: Nije ni vrijeme ni mjesto za revolucije

Ivan Penava
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
18.09.2019.
u 13:37

Dodao je i kako se još uvijek razmišlja o održavanju prosvjeda u listopadu po uzoru na prošlogodišnji kada su prozvane državne institucije za nerad i nečinjenje ništa kako bi se pitanje ratnih zločina konačno jednom riješilo za uvijek.

Komentirajući novinske napise s okruglog stola na temu „Protuustavna agresija na Vukova“ održanoga u Zagrebu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kaže kako nije rekao da „nama treba samo revolucija“.

-Pitanje je bilo hoće li i ove godine u listopadu u Vukovaru biti održan prosvjedni skup na kojem bi još jednom ukazali na brojne neriješene ratne zločine. Odgovorio sam kako svaki dan o tome imam različiti stav te kako bi drugi ili treći prosvjed imao smisla jedino ako se ide prema Zagrebu i da se ide u revoluciji ali i da nije ni vrijeme ni mjesto za to, rekao je Penava.

Dodao je i kako se još uvijek razmišlja o održavanju prosvjeda u listopadu po uzoru na prošlogodišnji kada su prozvane državne institucije za nerad i nečinjenje ništa kako bi se pitanje ratnih zločina konačno jednom riješilo za uvijek. Na skupu u Zagrebu Penava je rekao kako državne institucije ne zaslužuju epitet hrvatske te kako nema niti malo razumijevanja za one koji dođu i skrušeno plaču nad Vukovarom, Hrvatskom i Domovinskim ratom, a zapravo ništa ne shvaćaju i nemaju emocija za sve ono što se događalo u vremenu o kojem govore.

-Kada je riječ o državnim institucijama i u Zagrebu sam rekao, kako to već govorim duže vrijeme, da nisam zadovoljan s njihovim radom. U ovih godinu dana po pitanju procesuiranja ratnih zločina i te problematike nema nikakvih pomaka tako da ne mogu biti zadovoljan. Nema pomaka niti na političkoj sceni, niti u Saboru, niti u javnom prostoru. Nisu uvaženi niti naši prijedlozi koje smo imali ako već državne institucije nemaju rješenja. Mišljenja sam kako je njima zapravo „glava u pijesku“ i da im nedostaje karaktera, ljudskosti ali i profesionalnosti, rekao je Penava.

Dodao je kako i jedan neriješeni slučaj znači da „nismo dobri“, a da je danas u Vukovaru i Hrvatskoj na stotine neriješenih slučajeva što dovoljno govori o svemu.

VIDEO Ivan Penava u Kninu

Komentara 7

NO
Nordik
13:55 18.09.2019.

Penava pali vatru. Drugi put.

DU
Deleted user
16:38 18.09.2019.

Penava sve lijepo objasnio..

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
16:47 18.09.2019.

Evo Penava kaze ne treba nam revolucija otvorim Imbex Matije Babića tamo.pise Penava poziva na revoluciju. Kaze hapse ih, ili hapsit ili provjerit mentalno stanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije