Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN SJEĆANJA

Penava: Ako se vijenci budu bacili za srpske žrtve, bit će to neviđeni skandal

Vukovar: Gradonačelnik Ivan Penava dao svoj glas na parlamentarnim izborima
Dubravka Petric/PIXSELL
17.11.2020.
u 09:37

– Kakvu nam to povijesnu istinu Vlada ovim činom otkriva? – pita se Penava

Najava današnjeg polaganja vijenaca od Srpskog narodnog vijeća, u spomen na poginule Srbe u Vukovaru, kojemu će nazočiti predsjednik SDSS-a i SNV-a Milorad Pupovac i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ali i državni tajnik Zvonko Milas (HDZ) izaziva sve veći broj reakcija.

Poslije jučerašnje oštre objave na svome Facebook profilu zamjenice gradonačelnice Ivane Mujkić danas je reagirao i gradonačelnik Ivan Penava.  

– Ako SNV zajedno s Milasom baci vijence u Dunav za srpske žrtve, to će biti neviđeni skandal u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Kakvu nam to povijesnu istinu Vlada ovim činom otkriva? – upitao je Penava u intervjuu za Media servis.

Penava je već nekoliko dana u izolaciji jer je zaražen koronavirusom, kao i njegovi zamjenici Marijan Pavliček i Ivana Mujkić.

 

Ključne riječi

Komentara 58

TO
ToVuS
09:51 17.11.2020.

Hdzovci sve daju za malo vlasti..čak i svetinju Vukovar.

KU
Kultura
10:05 17.11.2020.

Hrvatsko moja moze li nize? Ne postoji zemlja koja polaze vijence za agresorske vojnike.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:14 17.11.2020.

To je otprilike kao da Rusi komemoriraju Bitku za Staljingrad... polaganjem vijenaca za poginule njemacke vojnike! To je mazohisticka perverzija, nedostatak samopostovanja, to je kompleks nize vrijednosti i prezir prema vlastitom narodu. Nazalost, narod ima vrlo kratko pamcenje, pa svake cetiri godine opet bira jednu od dvije opcije koje ih uporno ponizavaju iz godine u godinu, na svakom koraku... vec 20 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije