Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbrisali mu listiće

Penalom u produžecima pobijedio kladionicu

DKS_56135951 16.04.2016., Split - Ante Culic dobio spor nakon sto je tuzio kladionicu zbog nesplate 100 00 kuna. Preslik kopije uplate na interenetu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
16.04.2016.
u 23:27

Čulić je pogodio da će na utakmici između Chelseaja i PSG-a biti dosuđen jedanaesterac, što se i dogodilo u produžecima

Dugogodišnji kladioničar iz Splita Ante Čulić uspio je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu pobijediti kladionicu Supersport koja mu je odbijala isplatiti dobitni listić od 138.747 kuna uplaćen u ožujku prošle godine kada se kladio na utakmice igrane u osmini finala Lige prvaka.

Naime, Čulić je pogodio da će na utakmici između Chelseaja i PSG-a biti dosuđen jedanaesterac, što se i dogodilo u produžecima, a u Supersportu su tvrdili da taj listić nije dobitni jer kazneni udarac nije izveden u osnovnom dijelu utakmice.

– Dogodilo se to da je Supersport nekoliko mjeseci prije promijenio pravila tako da žuti i crveni karton te korner više nisu vrijedili ako su se dogodili u produžecima, no u tom pravilniku nije bilo riječi o jedanaestercima. Kada sam htio podići novac, a radilo se o iznosu od 138.747 kuna, odbili su mi ga isplatiti te su rekli da listić nije dobitni. Pozivali su se upravo na taj izmijenjeni pravilnik tvrdeći da se produžeci ne računaju. To me jako razljutilo pa sam ih odlučio tužiti – ispričao je Čulić ne krijući zadovoljstvo nepravomoćnom presudom. Kladionica mu mora isplatiti dobitak s kamatama te podmiriti sudske troškove.

Predstavnici kladionice su na sudu tvrdili da je Čulić znao za činjenicu što je osnovni dio utakmice te da se njegova ponuda odnosila samo na osnovno vrijeme igranja, ali ne i na produžetke. Međutim, sud je ustvrdio suprotno.

“Budući da u pravilima nije određeno da se u odnosu na kaznene udarce računa samo osnovno vrijeme, a također nije ni određeno da se ne uzimaju u obzir kazneni udarci koji su dosuđeni nakon završetka osnovnog vremena igre, po ocjeni ovoga suda tužitelj je ostvario pravo na dobitak”, stoji u obrazloženju presude. 

>>Prihvatio ponudu kladionice i dobio više od 720 tisuća kuna

Komentara 18

DU
Deleted user
23:37 16.04.2016.

Bravo. SS zna uzeti ali dati ne daj Bože. I još ovako idu muljati sa pravilima. Tekma nije gotova dok sudac ne odsvira kraj sve drugo su gluposti.

MR
mrki69tua
06:57 17.04.2016.

Ili je g. Čulić vlasnik kladionice ili je novinarka nepismena.

Avatar navijač
navijač
09:01 17.04.2016.

Oduvjek su vlasnici kladionica izmišlali razna pravila kako bi osporili dobitak, samo ih je jako malo ljudi tužilo jer je riječ o manjim iznosima pa se neisplati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije