Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKOM

Penali ako kvar ne uklone u roku

Tonko Obuljen
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
04.07.2019.
u 22:51

Osim odluke o izmjenama Pravilnika, Vijeće HAKOM-a će 12. srpnja odlučiti i o tome hoće li OIV odraditi prelazak na nove digitalne frekvencije čime će se ujedno osloboditi pojas za buduću dodjelu 5G frekvencija.

Novi set pravila koja će regulirati odnose potrošača i telekomunikacijskih operatora trebao bi biti finaliziran do sredine srpnja. Naime, završena je javna rasprava o izmjenama Pravilnika u kojima je HAKOM, regulator na tržištu telekomunikacijskih usluga donio niz novosti i ‘popravio’ postojeći pravilnik.

Nakon što pregledaju pedesetak pristiglih prigovora i amandmana, Vijeće HAKOM-a donijet će konačnu odluku o tome kako će izgledati Pravilnik (Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga). Kako stvari sada stoje, bit će to 12. srpnja na zakazanoj sjednici Vijeća. S obzirom na primjedbe koje se mogu vidjeti u e-Raspravama, na Pravilnik su reagirali Hrvatska udruga za zaštitu potrošača HUZP i Udruga za zaštitu prava potrošača Splitski potrošač, te od operatora Terrakom i Tele2.

Najveća novost koja je predložena jest uvođenje penala ako se kvarovi ne otklone u roku ili ako operator ne otkloni kvar (ovisno o vrsti kvara rokovi su od 3 do 15 dana), korisnik ima pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade zbog prijevremenog raskida ugovora ili pravo na naknadu od 240 kuna po danu za najviše 15 dana. Ta odredba, prođe li Vijeće, stupit će na snagu 1. siječnja 2020.

Osim odluke o izmjenama Pravilnika, Vijeće HAKOM-a će 12. srpnja odlučiti i o tome hoće li OIV odraditi prelazak na nove digitalne frekvencije čime će se ujedno osloboditi pojas za buduću dodjelu 5G frekvencija. 

Komentara 2

ZA
zagi101
00:10 05.07.2019.

Hahaha

Avatar nekakav
nekakav
07:54 05.07.2019.

a kad je kvar na liniji, podzemnoj, pa se na duljini od cca 300 metara godinu dana ne može pronaći kvar, kako mislite da će jedan jedini operater koji to ima, riješiti u roku od 15 dana?! raskid ugovora je nebitan, nemate liniju i točka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije