Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNI GRAD KINE

Peking pogodila najgora pješčana oluja u zadnjih 10 godina, vlasti otkazale događaje na otvorenom

Heavy Sandstrom Hits Beijing, China
Foto: STEPHEN SHAVER/Newscom/PIXSELL
1/8
16.03.2021.
u 15:24

Pijesak su jaki vjetrovi u Peking donijeli iz Mongolije, gdje je zbog tamošnjih velikih pješčanih oluja poginulo najmanje šest osoba

Glavni grad Kine u ponedjeljak je pogodila ''najgora pješčana oluja u zadnjih 10 godina'', a u nekim dijelovima grada zagađenost zraka je bila čak 160 puta veća od propisane granice.

Pijesak su jaki vjetrovi u Peking donijeli iz Mongolije, gdje je zbog tamošnjih velikih pješčanih oluja poginulo najmanje šest osoba, a deseci su nestali, prenosi BBC.

- Stvarno je loše, ne želim uopće ići van po ovakvom vremenu, kazala je jedna od stanovnica Pekinga, a gradske vlasti otkazale su školske događaje na otvorenom i preporučile bolesnicima da ostanu kod kuće.

Indeks zagađenosti u šest je okruga, od njih 12 zahvaćenih, prešao 8.100 mikrograma po kubičnom metru, a Svjetska zdravstvena organizacija smatra da je od 0 do 54 'dobar' indeks, a između 55 i 154 'umjeren'.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
16:06 16.03.2021.

Karma .? Zarazili su planetu Koronom i sad bi mi ko trebali da ih żalimo ?

MX
Mister X
15:43 16.03.2021.

Dok neki moraju da kupuju pijesak ovi srečkovići ga dobiju iz uvoza i to gratis ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije