Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peđa Grbin:

'Bernardić je samo kukao kako je žrtva medijskog linča'

Zagreb: Članovi SDP-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
27.09.2017.
u 09:33

SDP se nalazi u problemu, to je evidentno, kaže Grbin

Nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva SDP-a danas se oglasio potpredsjednik stranke Peđa Grbin, kako bi objasnio razloge zbog kojih je prije tjedan dana javno pozvao predsjednika stranke Davora Bernardića da ode.

- SDP se nalazi u problemu, to je evidentno. Možda najbolji opis stanja u kojem se nalazimo dao je nedavno Ivan Račan kada je napisao: "Gledao Otvoreno... Umjesto rasprave o inicijativama SDP-aa, tema su bili SDP i predsjednik stranke. Kad bi problem bio samo predsjednik SDP-a, tad bi se relativno lako i brzo krenulo u rješavanje problema. Problem je nažalost gotovo sve. Identitet, vizija, dnevni sadržaj, organizacijsko ustrojstvo... SDP previše sliči na stranku javnog sektora; stranku prožetu borcima za privilegije, novac poreznih obveznika ili vlastite karijere. Takav SDP previše sliči na HDZ, a jedan HDZ je za Hrvatsku dovoljan, ako ne i previše" - objavio je Grbin na Facebooku.

Zagreb: Članovi SDP-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
1/8

Dodao je da nemaju ideja ni jasnog stava i vizije što treba činiti kako bi se Hrvatska promijenila na bolje te da bi se, da nema istupa i inicijativa pojedinaca, netko opravdano mogao zapitati zbog čega SDP uopće postoji.

- Upravo zbog toga sam reagirao, nadajući se da ću time izazvati barem pokušaj rasprave o stvarnim problemima u kojima se SDP danas nalazi. Na žalost, nisam u tome uspio. Rasprava na sinoćnjem Predsjedništvu svela se na predsjednikovo kukanje kako je žrtva medijskog linča i kako su, u osnovi, za njegov rejting krivi svi osim njega. E da, poručeno je i kako bi pojedini članovi stranke trebali paziti što govore. Rasprava se svela na to da su kolege Opačić i Mrsić krivci za sve što nam se događa... - komentirao je Grbin.

- Nemam ih namjeru braniti, iskusni su političari, sami su odlučili istupati i u mnogome su pretjerali, ali prihvatiti tezu da će njihovim odstranjivanjem SDP automatski postati boljim ne mogu. Ne mogu jer ćemo i nakon njihovog odlaska i dalje biti stranka bez ideja, stava i vizije. Ja glavu zabijati u pijesak neću. A neću niti otići iz SDP-a dok god postoji i trunka nade da se ovu stranku može popraviti i učiniti boljom. SDP je bio važan dio hrvatske političke povijesti, ključ demokratizacije naše zemlje i moj je cilj da to bude i u budućnosti - poručio je Grbin.

Komentara 15

BR
brbela
09:57 27.09.2017.

Grbin, Glavašević, Opačić, Maras.... skupina ljudi koji su bez ikakvog znanja i iskustva stekli rukovodeće položaje će možda sada napokon shvatiti kako je ostatku društva koje se bori za posao i preživljavanje.

PU
Pukovnik
09:51 27.09.2017.

Peđa, Milanka i Miralem kupili su karte za vlak u nepovrat. Mogli bi pokupiti još i Stazića i Grčića. Moraju se dogovoriti da li idu za Beograd ili zbog druga Miralema u Sarajevo ili bolje Jajce to svima odgovara. Milanka može svirati na frulama da ih zabavlja dok putuju.

Avatar Observer
Observer
10:21 27.09.2017.

Drugovi ne shacaju da nije problem samo Bero , problem su svi oni i njihova partija. Napustili su Sabornicu kod izglasavanje Hrvatske neovisnosti i kao takvi deklarirali su se kao neprijatelji Hrvatske drzave. Pregazilo ih je vrijeme i pripadaju u ropotarnicu sramne proslosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije