Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Pedijatri o papinu pozivu: Kino, crkva, stadion nisu mjesta za dojenje djece

Naslovnica
Foto: VL
1/2
10.01.2017.
u 00:01

U slučajevima nužnosti, to je u redu, no ne treba biti pravilo.

Izjave pape Franje izazivaju kod mnogih vjernika i ateista oduševljenje pa i posljednja iz Sikstinske kapele tijekom krštenja upućena majkama, neka slobodno doje djecu u crkvi. Teško da će danas i kod puritanaca gole grudi majke koje hrane dijete izazvati sablazan, no papinu poruku ne treba tumačiti kao doslovan poziv majkama da redovito na misi doje djecu, ističu naši sugovornici, nego kao poruku da se dojenja u javnosti, ali i u sakralnom prostoru, kad je ono nužno, ne treba sramiti.

Ali to ne znači da bi crkva, kinodvorana, stadion..., slažu se pedijatri, trebali postati redovita i uobičajena mjesta za dojenje.

Doc. dr. Frane Staničić sa zagrebačkog Pravnog fakulteta i predavač kolegija “Religija, pravo i društvo” ističe da je papa poslao poruku da je dojenje prirodna stvar i da Crkva nema ništa protiv dojenja djece u sakralnom prostoru, koje se ne može izjednačavati s golotinjom, jer mu namjena nije seksualna, nego hranjenje djeteta. Kada bi bilo zabranjeno, to bi značilo, kaže, da majke koje nemaju kome ostaviti dijete ne mogu ići na misu s njim i nahraniti ga u crkvi.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>>Napad ISIL-a na Ininu bušotinu najveća sabotaža u Siriji

>>Stručnjaci: Dalić se do odluke Povjerenstva ne treba baviti Inom

>>Lokalni izbori: Književnica i dragovoljka Ivana Šojat HDZ-ov adut u utrci za Osijek

>>Vlahušić: Političkim progonom Most i HDZ rade za mene

Foto: VLm

Komentara 19

LP
ljerka.p2911
23:38 09.01.2017.

Stadion i kino nisu, slažem se s pedijatrima pogodni za dojenje, ali još manje za prisutstvo beba uopće. Samo neodgovorna i samoživa majka bi odvela svoju bebu u kino ili na stadion. Koje bedaste dileme

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
01:26 10.01.2017.

djete treba dojiti nasred korza kako bi bi ljudi koji nisu vidjeli sisu konačno spoznali o kakvom se moćnom oružju radi

SO
Somelier
07:15 10.01.2017.

Šta je tu čudno ili neobično. To su Njemački "zeleni" pred više od 20 godina uveli u Bundestagu. A čini mi se da sam vidio u još nekome parlamentu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije