Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere predostrožnosti

Pedesetak srednjoškolaca iz Omiša hitno se vraća s izleta u Italiji

Granični prijelaz Slavonski Brod
Ivica Galović/PIXSELL
23.02.2020.
u 12:48

Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom. Nastavnici su u kontaktu s roditeljima, oni su završili zapravo svoj izlet, vraćaju se i na putu su za Hrvatsku, kazala je ravnateljica škole Tereza Srdelić

Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vraćaju se s trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju.Ravnateljica srednje škole poručuje da nema razloga za paniku i neće ih se smjestiti u karantenu jer nisu bili na zaraženom području, javlja HRT.

Podijelit će im letke s informacijama kako postupati ako se pojave bilo kakvi simptomi. Uskoro se očekuje njihov dolazak na granični prijelaz Pasjak.



- Mi smo se čuli prije otprilike sat vremena s našim voditeljima, nastavnicima koji su s učenicima na izletu. Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom. Nastavnici su u kontaktu s roditeljima, oni su završili zapravo svoj izlet, vraćaju se i na putu su za Hrvatsku, kazala je putem telefona Tereza Srdelić, ravnateljica Srednje škole Jure Kaštelan Omiš.

Video: Ministarstvo zdravstva: Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti i koronavirusa?

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
16:32 23.02.2020.

Sada direktoricu škole i vajne profešura mam poslati na izlet u Kinu.

KA
kapunjohan
13:34 23.02.2020.

Virus nije šala - propusta nebi smijelo biti ,po onoj ,dobro smo i slično. Virus je najlakše ograničiti ako se uvede stroga karantena za sve koji dolaze iz područja, gdje se je već pojavila zaraza. Ako se to ne shvati ozbiljno i od strane ,,zdravih,, koji dolaze - prijeti nam katastrofa jer je kasnije nemoguće pronaći svse ,,kontaktne,,osobe i epidemija je tu a posljedice nesagledive. Južna Koreja i Italija su jasan primjer.

Avatar Animda Tacrp Abert
Animda Tacrp Abert
13:16 23.02.2020.

Opet naslov koji nema veze s icim..? Djeca se vracaju jer im je izlet zavrsio. Nisu bila u “zarazenom” podrucju. Sta ste htjeli reci ovim clankom..? I ja sam se jucer vratio iz Austrije i nisam bio u zarazenom podrucju... I...? Gdje je razlika..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije