Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF SDP-A

Peđa Grbin: 'Uskoro ću postati tata, a ne smijem biti na porodu. Ministre Beroš, promijenite to!'

Zagreb: Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, ugostio je umjetnicu Arijanu Lekić-Fridrih
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
06.04.2021.
u 15:55

"Pratnja se može osigurati i na način da se poštuju epidemiološke mjere", kaže Grbin

Predsjednik SDP-a Peđa Grin na svom je Facebooku obznanio vijest kako uskoro postaje otac te se potom osvrnuo na epidemiološke mjere koje očevima i bliskim osobama zabranjuju nazočnost tijekom poroda.

"Koristim ovu priliku da apeliram na ministra Vilija Beroša i Vladu RH da promjene politiku bolnica koje onemogućuju pratnju na porodu", kazao je između ostalog Grbin.

Vjerujem da svi koji me pratite znate da ću uskoro, za malo više od dva mjeseca postati tata. I kao i većini budućih...

Objavljuje Peđa GrbinUtorak, 6. travnja 2021.

Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti: 

"Vjerujem da svi koji me pratite znate da ću uskoro, za malo više od dva mjeseca postati tata. I kao i većini budućih očeva, želja mi je biti pratnja svojoj supruzi na porodu.

No, kako stvari stoje, to neće biti moguće, jer su gotovo sve bolnice u Hrvatskoj, pod izlikom da se radi o epidemiološkim mjerama, zabranile pratnju na porodima.

Time se, s jedne strane, rodiljama onemogućuje da u trenutku poroda budu u pratnji osoba koje bi im trebale pružati podršku, a istovremeno i njihovim partnerima/icama da prisustvuju tako posebnom trenutku kao što je rođenje djeteta.

Zato koristim ovaj medij da apeliram na ministra Vilija Beroša i Vladu Republike Hrvatske da promjene politiku bolnica koje onemogućuju pratnju na porodu!

Pratnja se može osigurati i na način da se poštuju epidemiološke mjere: od propisivanja zaštitnih uvjeta do obveznog testiranja ili drugog načina kojim se može utvrditi da pratnja ne predstavlja rizik za širenje zaraze, postoje načini da se ona osigura, a da se istovremeno ne ugrožava zdravlje rodilja, djeteta i zdravstvenih radnika.

Jedino što je za to potrebno je malo – volje, zato apeliram na ministra i Vladu da tu volju pokažu!", napisao je na Facebooku Peđa Grin.

Komentara 7

DU
Deleted user
16:23 06.04.2021.

Gnjecavac. Žena mu se boji da se ne napije i ne zapjeva opet Čavoglave.

Avatar Roy Bean
Roy Bean
16:13 06.04.2021.

Da promjenite to. ha ha ha. Ja imam šestoro djece i nisam bio prisutan ni jednom porodu. Jadni Peđa. Zašto su svi tako okrutni prema njemu. Sigurno se Peđa kao 65 godišnjak iber cijepio protiv korone, pa nije više rizičan za svoju okolinu.

SA
saturn3x3
16:06 06.04.2021.

Prije bi se reklo da će postati mama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije