Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pečat na pečat

10.02.2006.
u 20:03

U godini prepunoj terorizma, političkih podvaljivanja, diverzija, sudskih procesa... teško je izdvojiti pozitivne događaje i osobe koje su udarile pečat na 2005. godinu. Crna dimna zavjesa što se nadvila nad BiH gotovo je prekrila i ono malo svijetlih točaka. A upravo njih je ocjenjivački sud pokušao prepoznati i večeras kandidirati za Večernjakov pečat.

Čudna je ova daytonska BiH. Svi se u nju zaklinju, a malo je onih koji je uistinu žele. Bošnjaci bi građansku, Srbi samo polovicu, a Hrvati još manje. Samo trećinu. Samo je međunarodna zajednica treba baš takvu. Za njih će ona još dugo biti zahvalna "bauštela". U zemlji s najkompliciranijim i najskupljim ustrojem na svijetu jedino mogu uspijevati političari. Oni su stvarne zvijezde. Doduše, tamnoga sjaja. Svi drugi su u sjeni njihovih, uglavnom bezidejnih, traženja političkih rješenja. A njih ni na vidiku! U takvom ozračju Večernjakov ocjenjivački sud imao je težak zadatak. Izdvojiti one koji su se izdignuli iznad toga sivila. Na sreću, ima i takvih.

Oni su pokazali svu raskoš talenta i truda na brojnim poljima. Naročito su se isticali sportaši i glumci, ali smo zabilježili i literarne bljeskove, kao i impresivne gospodarske rezultate. Večeras ćemo proglasiti najbolje pojedince i najvažnija događanja iz svih tih oblasti: sporta, estrade, kulture, pa i politike...

Na širem popisu bilo je kandidirano gotovo tisuću kandidata. U utrci za ovogodišnjih jedanaest Pečata ostalo ih je još samo 50. Svi oni koji večeras budu uz male ekrane ili u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače bit će svjedoci velikog spektakla. Na njemu ćemo proglasiti najbolje u BiH, ali i one koji su se proslavili u dijaspori.

A budući da Večernjak dopire u nekoliko europskih zemalja, od ove godine uvodimo i jednu europsku nagradu. Bit će to spektakl za pamćenje. Dovoljno razloga da večeras budete s nama. Dobro došli na naš mali jubilej. Na peti izbor, koji je svojim utjecajem već ostavio dubokog traga. I udario snažan pečat.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije