Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika nacionalnom stožeru

Pavliček: Je li stožeru u cilju otvaranje zelenih dijelova tržnica?

Marijan Pavliček
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.04.2020.
u 17:10

Pavliček ukazao na nelogičnosti oko najave mogućeg otvaranja zelenih diejlova tržnica i uvjete koji se pri tome moraju ispuniti.

Ovotjedne najave o mogućem otvaranju zelenih dijelova tržnica izazvale su pravi kaos pa je tim povodom reagirao i načelnik stožera civilne zaštite Vukovara Marijan Pavliček koji je i zamjenik gradonačelnika Vukovara.

I on je podsjetio na činjenicu kako načelnik Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović već danima najavljuje otvaranje zelenih dijelova tržnica pod određenim uvjetima.

„U međuvremenu brojni lokalni “šerifi i šerifčići” pompozno, bez da znaju pod kojim uvjetima, najavljuju otvaranje tržnica s današnjim danom. U toj cjelokupnoj zbrci većina je tržnica, po vlastitoj procjeni, započela s pripremama za otvorenje temeljem onoga što se moglo iščitati iz medija i drugih neslužbenih izvora. I danas naravno opet jedno veliko NIŠTA od otvaranja istih“, navodi Pavliček na svome Facebook profilu. 

Dodaje i da kao načelnik gradskog Stožera tijekom današnjeg dana dobiva na uvid prijedlog pripreme Odluke kojom bi se dopustio rad tržnica uz poštivanje točno propisanih uvjeta.

Prema njegovim riječima među brojnim uvjetima, od broja kupaca, socijalne distance i slično spominje se i uvjet postavljanja pregrada, odnosno zaštite od pleksiglasa na prodajnim mjestima (klupama), kojeg gotovo niti jedna tržnica ne može ispuniti u kratkom roku.

„Tako primjerice troškovi nabavke i postavljanja pleksiglasa na klupama Vukovarske gradske tržnice iznose oko 25 000 kuna. Istovremeno smo svjedoci da u brojnim trgovačkim lancima, nema nikakvih zaštitnih pregrada na blagajnama. Pitamo se, s obzirom na ovakve uvjete, je li uopće nacionalnom stožeru u interesu otvaranje zelenih dijelova tržnica a time i spas malih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ili su pak slogani “Kupujmo domaće” i “Kupujmo hrvatsko” obične floskule, koje se po potrebi koriste radi dobivanja jeftinih političkih bodova“, ističe Pavliček. 

Komentara 1

Avatar GRDASIC
GRDASIC
18:17 08.04.2020.

Ljudi bi i prodali svoje proizvode iz svojih kamiona i vozila ali im policija ne dopušta. U tim slučajevima ima najmanje socijalnih kontakata. Kupci a tog sam bio svjedokom drže distancu i nose maske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije