Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavić:

Meritum Istanbulske konvencije je zaštita žena od nasilja, a ne rodna ideologija

Pavić je rekao da meritum Istanbulske konvencije nije rodna ideologija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.03.2018.
u 10:46

"HDZ ide prema ratifikaciji konvencije, sadržaj je vrlo jasan i oni koji se boje da se uvodi treći spol i bilo što slično ne trebaju imati bojazni oko toga"

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u srijedu kako je meritumu Istanbulske konvencije zaštita žena od nasilja u obitelji, a ne rodna ideologija te da HDZ ne bježi od teme Istanbulske konvencije.

"HDZ ide prema ratifikaciji konvencije, sadržaj je vrlo jasan i oni koji se boje da se uvodi treći spol i bilo što slično ne trebaju imati bojazni oko toga", poručio je Pavić nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu financija održanog u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Na upit je li to shvaćeno među svim sudionicima sinoćnjeg skupa HDZ-a u Breznici kod Varaždina, Pavić je rekao kako vjeruje da poprilično jest nakon sedmosatne rasprave.

"Shvaćen je kontinuitet HDZ-a u cijeloj priči gdje smo nakon Sanaderove i Vlade Jadranke Kosor bili uključeni i kao HDZ prozivali SDP-ovu Vladu da nije htjela ratificirati Istanbulsku konvenciju i da je HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike to u kampanji komunicirala. Sve to je kontinuitet u HDZ-ovim stajalištima o tome", istaknuo je Pavić. 

Ponovno je naglasio kako je meritum stvari zaštita žena i djece u obitelji od nasilja.

Komentara 9

DU
Deleted user
10:55 14.03.2018.

pavicu u tebi ce biti 180 kg dok shvatis ik drek konvenciju .. ponavljati rijeci dragog vodje je vrlo prozirno... ali budi bez brige stranka te prati i racuna na tebe..

FT
feel_the_coruption
11:09 14.03.2018.

Ovaj plenkijev lutak ako ostane na poziciji gdje se može dobro jesti na tuđi račun, ne bu dugo...A njegovo mišljenje je bitno, otprilike kao od vrdoljaka, dakle NULA.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
12:04 14.03.2018.

Zar nismo imali nedavno izbore u Zagrebu, na kojima je Plenkovićev kandidat, kandidat "novog modernog plenkiziranog HDZ-a" Drago Prgomet dobio odličnih 5% glasova? Eto, to je budućnost HDZ-a s Plenkovićem. Čak i oni najtvrdokorniji HDZ-ovi birači će na kraju odustati od stranke kojoj je suština lopovluk, kojoj se politika kreira u Bruxellesu, ideologija na gay-prideu, , kadroviranje u udbi, vrijednosti u SDSS-u, a rezultat navedene politike je najgore gospodarstvo u EU i iseljena zemlja. Dajte, pogledajte ovog Pavića na što sliči i kako se ponaša, tko bi ikada glasovao za njega? Nijemci glasuju za Merkel samo zato što ima gospodarske rezultate, a evo čak joj ni oni ne mogu pomoći da ne tone zbog urušavanja vrijednosti, Plenković nema nikakve gospodarske rezultate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije