Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragičan slučaj

Patrik preminuo dan nakon drugog rođendana: 'Cijelo vrijeme držala sam ga u krilu...'

Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
27.03.2019.
u 10:13

Žitelji Bolča, naselja između Vrbovca i Bjelovara, šokirani su tragičnom smrću malog Patrika, koji je preminuo dan nakon drugog rođendana nakon što je 20-ak dana ranije dobio visoku temperaturu, pišu 24 sata.

Patrikovi roditelji Kristina (41) i Mario (36) Tisanić shrvani su.

– U četvrtak smo naručili tortu za Patrikov drugi rođendan koji je trebao proslaviti dan kasnije. Kako je dobio temperaturu 39,8, u petak smo otišli njegovoj pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec. Uz visoku temperaturu, povraćao je i imao proljev. U subotu je Patrik umro, tako da umjesto rođendanskog slavlja imamo karmine – kaže dječakova majka.

Roditelji smatraju da je u liječenju bilo propusta i da se nisu poduzele sve potrebne mjere te žele da se dozna istina o liječenju i smrti dječaka koji je do prije dvadesetak dana bio potpuno zdravo dijete

Čim je Patrik dobio temperaturu, majka ga je odvela u dom zdravlja. Liječnica je naposljetku u četvrtak rekla da Patrika, ako mu ne padne temperatura, iduće jutro hitno odvedu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. To su i učinili.

– Patrika sam cijelo vrijeme držala u krilu i čvrsto ga grlila. Kad smo stigli pred Zagreb, stanje mu se dodatno pogoršalo. Sav je drhtao, bio je potpuno obliven hladnim znojem. Nakon što smo stigli u Kliniku, liječnici su ga odmah prikopčali na infuziju i dali mu svu potrebnu njegu i terapiju tako da je izgledalo kao da će sve ipak dobro završiti. Nešto nakon 15 sati suprug i ja krenuli smo kući. Naime, u bolnici su nam rekli da ćemo se kasnije telefonski čuti s doktorima kako bismo provjerili Patrikovo zdravstveno stanje. Te kobne večeri, samo nekoliko minuta iza 20 sati, nazvala sam Kliniku i gotovo izgubila svijest. S druge strane slušalice rekli su mi da je naš sin prije koju minutu preminuo – prepričava tragediju neutješna majka.

U Klinici kažu da je dječak umro od sindroma sepse koji se jako brzo razvijao. Stigao je u stanju septičkog šoka, bio je u preteškom stanju i nije uspio preživjeti. Liječnici u Zaraznoj zasad ne znaju što je sepsu prouzročilo, a više informacija trebala bi otkriti obdukcija.

Pogledajte video o simptomima koji će vam otkriti imate li problema sa srcem:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije