Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ujediniti stavove'

Patrijarh Kiril susreo se s hrvatskom predsjednicom

patrijarh kiril I.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.10.2017.
u 17:03

"U Saboru su tri predstavnika srpske manjine, ali i predstavnik ruske manjine", kazala je.

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril u četvrtak je prilikom susreta u Moskvi s hrvatskom predsjednicom izrazio je zadovoljstvo zbog istih stavova Katoličke crkve i Ruske pravoslavne crkve o eutanaziji i pobačaju, te se zauzeo da dvije crkve ujedine stavove i oko modernih izazova.

Patrijarha Kirila zanimao je položaj pravoslavnih vjernika i Srba u Hrvatskoj, pa mu je predsjednica rekla da su prava manjina zajamčena hrvatskim Ustavom, a da se ona često sastaje i s predstavnicima vjerskih zajednica.

"U Saboru su tri predstavnika srpske manjine, ali i predstavnik ruske manjine", kazala je.

Susret Kirila i Grabar-Kitarović bio je vrlo srdačan i on se prisjetio lijepih uspomena kada je prije puno godina bio u posjetu Hrvatskoj. Predsjednica je iskoristila prigodu da ga pozove da dođe u Hrvatsku.

Foto: Reuters/PIXSELL
Predsjednica se u Rusiji susrela i s premijerom Dmitrijem Medvedevom

Hrvatska predsjednica, koja boravi u službenom posjetu Rusiji, u petak će održati predavanje na Ruskom ekonomskom sveučilištu G.V. Plehanov gdje će joj biti dodijeljen počasni doktorat.

Nakon toga putuje za Sankt Peterburg gdje će se sastati s guvernerom Georgijem Poltavčenkom, bliskim suradnikom predsjednika Vladimira Putina i zagovornikom rusko-hrvatske suradnje.

Komentara 61

LO
lojtra1
17:32 19.10.2017.

Kakve su to smicalice s izrazima prijateljstva i suradnje? Pravi predsjednik Hrvatske u inozemstvu priča o crnim zmijama (koje nikako da pomru) a ne tamo nekim bilaterarnim i privrednim odnosima.

BR
brojevi
21:52 19.10.2017.

Ovakvu količinu laži mogu istresati samo istoćni bradonje. Ne samo da Kolinda nije čekala na prijam nego ju je Putin osobno dočekao sa buketom prekrasnog cvijeća što i nije neki kavalirski gest naročito od KGB agenta i dokazanog ubojice. čedee luduju za njim jer je po mjeri njihovog mentalnog sklopa

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:03 19.10.2017.

Susreo se sa hrvatskom predsjednicom a ne sa skojevsko udbaškim lopovom, detetom serijskog ubojice i srbskog cinkaroša, , cvilite a, baš vas je ljepo slušat, milina za uši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije