Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pater Ike Mandurić

Svećenik 'koji je spriječio sukob' na Markovu trgu poziva na bdijenje

prosvjed branitelja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.05.2015.
u 18:23

Bdijenje počinje odmah nakon mise mladih koja počinje u 20,30 sati

Svećenik koji je sinoć stao na vrata crkve sv. Marka i spriječio sukob policije i prosvjednikaisusovac p. Ike Mandurić, poziva večeras na bdijenje za mir u Hrvatskoj, u Baziliku Srca Isusova Palmotićevoj ulici u Zagrebu u 21.30.

"U muci svakoj, kad je čovjeku, kad je narodu najteže, zlo najzloslutnije pleše oko duše. Kroz kušnje u pustinji ljudske pameti, ili u tjeskobi Getsemanske ure mučenika onih i ovih, Gospodin još žarče moljaše... 'Ali ne moja, nego tvoja volja!' Dragi mladi, dođite večeras. Ponesite svoja mlada plemenita srca sa svim idealima snivanim u njima. Domoljubnim i bogoljubnim. Donesimo ih pred Gospodina, i bdijmo, večeras, 'da ne padnete u napast!' i da Vas Gospodin ispuni ljubavlju i revnošću", poziva pater Ike Mandurić.

"Za vas je Bazilika Srca Isusova otvorena, kao i srce Njegovo, dok vam se ostaje u njemu. Molimo: 'Dosta je zla gospodine, mira nam podaj, i spasenje svom narodu!' Razvedrite srca, jer 'mnogo može molitva pravednika!' I tako će biti!", poručuje na svome Facebook profilu p. Ike, dodajući kako će se u pauzama bdijenja i klanjanja moći ćete popiti čaj, odmoriti se, vratiti se opet...

Bdijenje počinje odmah nakon mise mladih koja počinje u 20,30 sati. Pater Ike Mandurić, inače, svakoga petka u to doba predvodi euharistijsko slavlje za mlade, a Bazilika Srca Isusova (popularna "Palma") ispunjena je urbanom mladeži do posljednjeg mjesta. 

>> Tko je svećenik koji je spriječio sukob policije i prosvjednika

Komentara 12

VU
vukovaractony
18:37 29.05.2015.

bilo tko da je on je stao u stranu pravednih (branitelja) a sto ceka narod?

Avatar Jutro
Jutro
18:37 29.05.2015.

Vrlo lijepo!

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:14 29.05.2015.

duša duše hrvatskog naroda ------------ naši redovnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije