Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Americi

Pastor osumnjičen za pedofiliju postao voditelj dječjeg programa

svećenik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
12.11.2013.
u 18:31

Šokantno ''promaknuće'' 32-godišnjeg Shauna M. Rossa dogodilo se nakon što se iz Baltimorea, gdje je zlostavljao maloljetnike, preselio u Novu Sirakuzu

Mladi župnik optužen za seksualno zlostavljanje djeteta u Marylandu služio je kao vođa dječjeg crkvenog programa u crkvi u New Yorku u vrijeme dok je bio pod istragom.

Šokantno ''promaknuće'' 32-godišnjeg Shauna M. Rossa dogodilo se nakon što se iz Baltimorea, gdje je zlostavljao maloljetnike, preselio u Novu Sirakuzu, javlja RT. Ondje je Shauna i suprugu Brandi njegov otac Terry Ross, također pastor, u travnju ove godine imenovao vođama dječjeg kršćanskog crkvenog programa.

– Jako smo uzbuđeni što možemo objaviti da od 1. travnja Shaun Ross i Brandi postaju novi vođe našeg dječjeg programa. Dovedite djecu u nedjelju na ''Dječju revoluciju''. Mališani će biti uzbuđeni - jedan je od natpisa koji je u to doba osvanuo na Facebook-stranici vjerskog centra u tom gradu.

Sve je izišlo na vidjelo tek kada je Ross u srpnju konačno uhićen u Marylandu. Vlasti su protiv njega podigle dvije optužnice za seksualno zlostavljanje maloljetnika u 2008. godini.

Priopćile su kako je Ross još od 2008. godine bio predmet istrage te da mu je bilo strogo zabranjeno približavanje djeci. Optuženi svećenik pojavit će se na sudu tek u siječnju, a odbio je komentirati podignute optužnice. O slučaju se nije željela očitovati ni vjerska zajednica u kojoj je obavljao nove dužnosti.

Komentara 2

ZZ
Zagreb Zagreb
20:58 12.11.2013.

Ma kakvi zupnik, kakvi svecenik, bas pisete svasta ali ne ono sto treba! I kakva je to ilustracija? Nema blage veze s tekstom a cilja na Katolicku crkvu. Prije nego prepisete clanak s neke web stranice malo se informirajte ie i napisite tocne podatke; tko, gdje, kada,..... hvala.

IR
irani.
17:48 13.11.2013.

Naravno, sve sto servira RT je sveta istina. Isto tako, cemu gubiti vrijema na provjeravanje i slicne bezvezarije, kada tako lijepo zvuci: "gdje je zlostavljao maloljetnike" u podnaslovu. Za sada jedino sto je sigurno je kako je covjek optuzen, nije, nije osudjen. Negdje je netko svojevremeno rekao kako nitko nije kriv dok se krivica ne dokaze, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije