Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.11.2014. u 12:00

Nasuprot “malim” ljudima, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta kao pomoćnik ministra sjedi sportski velikan Tomislav Paškvalin, koji smatra da zbog talenta koji ga je odveo do sportskoga Olimpa, uz državnu plaću od 13.694 kune, kao 53-godišnjak ima moralno pravo na “sportsku mirovinu” od 5500 kuna.

Učiteljica u Belom Manastiru, prenose novine 24sata, plače jer joj učenik dolazi gladan u školu pa izdvaja pet kuna dnevno kako bi dijete dobilo barem školski obrok.

Neki učenici s posebnim potrebama ovih nas dana moraju uvjeravati kako im se uskraćivanjem asistenata ne pruža jednaka šansa. Nasuprot “malim” ljudima, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta kao pomoćnik ministra sjedi sportski velikan Tomislav Paškvalin, koji smatra da zbog talenta koji ga je odveo do sportskoga Olimpa, uz državnu plaću od 13.694 kune, kao 53-godišnjak ima moralno pravo na “sportsku mirovinu” od 5500 kuna.

Iako u imovinskoj kartici ima tri stana u Zagrebu i Italiji vrijedna 4,6 milijuna kuna, mercedes 280 CDI, 1,5 milijun kuna ušteđevine i tri rolexa vrijedna četiri godišnje plaće učiteljice. Naravno, to je zaslužio svojim radom, ali i društvo je nešto uložilo u bazene, putovanja, stručnjake i sve ono što “veliki” Tomislav smatra da pripada njegovu talentu, za razliku od gladnog đaka iz Belog Manastira ili potrebite djevojčice iz Slavonskog Broda, koji uz tako “gladne” i morala “potrebite” nemaju šanse realizirati svoje talente.

>>Kolinda Grabar Kitarović donirala hranu za kuhinju OŠ 'Dr. Franjo Tuđman'

Komentara 18

SA
sanky7
12:13 08.11.2014.

i fotografija odgovara članku,sapienti sat

IB
iva.begovic
12:18 08.11.2014.

Hmm, da ali nije jedini koji koristi sve mogućnosti koje u okviru zakona ima. Više je problem u sistemu koji takve stvari dozvoljava nego u ljudima koji ih koriste. Evo, recimo jedan drugi dnevni list je prenio kako je Tatjana Dragović zatražila gradsku potporu za treće dijete te će na ime toga od Grada Zagreba kroz šest godina primiti 8.000 eura. Ako me sjećanje na natpise u tisku ne vara, dotična gospođa u brakorazvodnoj je parnici od supruga Gorana Ivaniševića dobila milijunsku imovinu u dionicama Karlovačke banke. I sada je li ona kriva što sistem nije uspostavio imovinski cenzus u različitim oblicima potpora i naknada? Ja mislim da nije, kriv je sistem, zakonodavci i vlasrtodršci, politička elita. Koja nakaradne propise često donosi upravo sebi i svojima u korist i nema volje i odgovornosti za opće dobro. Inače, gradonačelnik Bandić, u toj je disciplini apsolutni prvak, dijelio je šakom i kapom i marku i janku, a za opće dobro - gradio fontane.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:08 08.11.2014.

Tako to ide u Hrvatistanu. Snađi se, druže. Ta metoda nas je dovela u pakao! Samo vođe i radnici spremni na krajnju žrtvu, mogu izvući ovu napaćenu zemlju iz ponora. Ali, na sreću rodja to se neće dogoditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije