Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provođenje zakona

Pas za kojeg su u Pribislavcu tvrdili da je udomljen pronađen u polju

Foto: Privatni album
1/2
31.07.2019.
u 09:00

Kad sam ga vidio, odmah sam znao da je to isto štene o kojem se pisalo, a isto su zaključili i svi koji su ga do sada vidjeli, kaže nam udomitelj

Napušteno štene iz Pribislavca, za koje su iz Općine i nama i veterinarskoj inspekciji tvrdili da su ga udomili u Belici, pronađeno je nekoliko dana kasnije u polju nedaleko Pribislavca.

Ugledala ga je obitelj koja je tog dana obrađivala svoju zemlju. Prema riječima udomitelja, veterinar koji ga je pregledao nakon što je spašen rekao je da je bio u prilično lošem stanju. Po mršavosti je zaključio da nije danima jeo, tijelo mu je bilo puno rana, a na njemu je bilo i nekoliko krpelja.

– Nazvali su me ljudi koji su ga našli i pitali hoću li ga udomiti. Kad sam ga vidio, odmah sam znao da je to isto štene o kojem se pisalo. I svi koji su ga vidjeli zaključili su isto – priča nam udomitelj (podaci u redakciji). Štene je u međuvremenu čipirao i cijepio, a dao mu je ime Boni. Kaže da je veseo, ima svoje dvorište u kojem se igra, a inače je s obitelji u kući. Jako se boji kad čuje grmljavinu, a nije ni čudno jer bilo je nevrijeme tih dana dok je bio sam na njivi, kaže udomitelj.

Nema sumnje, riječ je o psu za kojeg su iz Općine tvrdili da je udomljen 'ljudima koji su si baš htjeli takvog kujseka', iako nisu znali tko su ti ljudi. Prepoznatljiva crna njuškica, bijele capice na prednjim nogama, mjesto gdje je pronađen, sve to potvrđuje i sumnje u priču o udomljenju na cesti, zbog čega je Općina prijavljena i inspekciji.

I dok se u nekim međimurskim općinama uspješno bore s napuštanjem pasa, jedna od takvih je i Belica u kojoj je čipiranje pasa besplatno za vlasnike, u Pribislavcu to rješavaju na svoj način. Inspekcija im je zbog 'zbrinjavanja koje nije u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja' izrekla oštru opomenu. Je li ovo bilo samo jedno od takvih zbrinjavanja teško je reći. No, polja na kojima je Boni pronađen, doznajemo, često su odlagališta napuštenih pasa, posebno štenadi. Hoće li inspekcija provjeriti je li ovo bio samo izoliran slučaj i ima li još takvih općina s izoliranim slučajevima?

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zooltan
05:24 07.08.2019.

prepoznali su ga po divnoj kakici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije